02.07.2021

Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin OKUŞ

1970 tarihinde Ordu İli, Korgan İlçesine bağlı Çayırkent Beldesinde doğdu. İlkokulu Çayırkent Beldesinde, Ortaokulu Samsun Terme İlçesinde, İmam-Hatip Lisesini Samsun'da bitirdi. Aynı yıl Diyarbakır Çüngüş İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1998 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2003 Yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezi”nden mezun oldu. Ankara Polatlı'da bir yıl vaiz olarak çalıştı.2004 Yılında Kars ili Kağızman ilçesinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Bu ilçedeki görevimin son yılında hafızlığa başladı ve 2012 yılında hafızlık belgesini aldı. Daha sonra Bolu İli Göynük ilçesinde görev yaptı. 2011 Yılında Amasya’nın Suluova ilçesinde yeni görevine başladı.19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Dini Danışmanlık ve Rehberlik alanında ‘’Lise Düzeyindeki Öğrencilerin Dini Problemleri’’ konulu çalışmasıyla Yüksek lisansını tamamladı. Edirne İl Müftü yardımcılığı yapan OKUŞ, Diyanet İşleri Başkanlığı kararı ile 02.07.2021 tarihinden itibaren Ünye İlçe Müftüsü olarak görev yapmaya başladı.  Orta derecede İngilizce bilen OKUŞ, evli ve 2 çocuk babasıdır.