16.11.2019

Peygamberimizin Aile Hayatı da Müslümanlar için Büyük Bir Örnektir

Mevlid-i Nebi programında konuşan İl Müftüsü Mürsel Öztürk, ”Peygamberimizin örnek aile hayatına dönmek bizi yeniden güçlü aile yapısına kavuşturacaktır.” Dedi.

Müftü Öztürk, Gürgentepe ilçe müftülüğünce düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası programında ”Hz, Peygamber ve Aile” temalı konferans verdi.

Gürgentepe Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Mevlid-i Nebi Haftası sinevizyon gösteriminin katılımcılara izlettirilmesinin ardından programın açış konuşmasını yapan ilçe müftüsü Abdussamet Şen, hafta kapsamında müftülükçe düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Programda ”Hz, Peygamber ve Aile” temalı konuşmasını yapan İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Hz. Peygamberimiz (s.a.s)’in hayatının her alanının olduğu gibi aile hayatının da büyük bir örnek olduğuna dikkat çekti.

“Peygamberimizin aile hayatı da Müslümanlar için büyük bir örnektir.” Diyen Müftü Öztürk, konuşmasında şu hususlara yer verdi:

”Bir eş, bir baba, bir dede, akrabaları gözeten bir insan olarak O’nun hayatından alacağımız dersler vardır.

Daha önce sağlam diye övündüğümüz aile hayatımızda bugün ciddi manada çözülmelerin olduğu muhakkaktır. Peygamberimizin örnek aile hayatına dönmek bizi yeniden güçlü aile yapısına kavuşturacaktır.” Dedi.

Program Gürgentepe Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen ve Peygamberimizi anlatan şiir okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.