08.08.2019

Müftü Öztürk Ordu’lu Hacı Adaylarını Kutsal Topraklarda Yalnız Bırakmadı

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2019 yılı Hac Organizasyonunda görevlendirilen İl Müftüsü Mürsel Öztürk, kutsal topraklarda.

29 Temmuz Pazartesi günü Ordu havalimanından kutsal beldelere hareket eden Müftü Öztürk. Diyanet İşleri Başkanlığınca bu sene Hac Organizasyonunda İstanbul 18. Kafile başkanı olarak görevlendirildi.

Görevli bulunduğu kutsal beldelerde Ordu’lu hacıları yalnız bırakmayan Öztürk, Ordu’lu Hacı kafilesi ile konakladıkları otelde bir araya geldi.

Mesudiye Müftüsü Yunis Aydın’ın başkanlığını yaptığı Ordu Hacı kafilesi ile otel mescidinde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Müftü Öztürk, Hacı adaylarına seslendi.

Hacı adaylarına içerisinde bulundukları günlerin altın değerinde olduğunu, ömürlerinin en müstesna zaman dilimini yaşadıklarını ifade eden Öztürk, Haccın kazandırdıkları ve mukaddes beldede zamanı değerlendirme noktasında tavsiye ve uyarılarda bulundu.

Hacı adaylarına vakitlerini ibadetle geçirmelerini öğütleyen Öztürk, kendileri, aileleri, ülkemiz, milletimiz ve İslam âlemi için dua etmelerini de istedi.

Ordululara selam ve dualarını gönderen il Müftüsü Mürsel Öztürk, yaklaşan Kurban bayramını tebrik ederek şu mesajı verdi:

’’Mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, Ordulu kardeşlerim başta olmak üzere aziz milletimize, devletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa kurban bayramının sağlık, afiyet ve huzura vesile olmasını cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesile ile dinü devlet, mülkü millet için fedai can eylemiş aziz şehitlerimize ve cümle geçmişlerimize rahmet diliyorum.’’