04.10.2018

EKİM AYI İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Ekim ayı ilçe Müftüleri toplantısı İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün başkanlığında yapıldı.

İl Müftülüğü ile ilçe Müftülükleri arasında koordinasyonu sağlamak, uygulama birliği oluşturmak, yeni gelişmeleri değerlendirip uygulanacak proje ve yürütülen hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulunmak, ayrıca hizmetlerde etkinliği ve verimliliği artırmak amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Müftüler toplantısı il Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Öztürk’ün başkanlığında yapılan toplantıya il Müftü Yardımcıları ve 19 ilçe Müftüsü iştirak etti.

İl genelinde yürütülen din hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Müftü Öztürk, 1-7 Ekim tarihlerinin ülkemiz genelinde Camiler ve Din görevlileri haftası olarak kutlandığına dikkat çekerek, “Camiler ve din görevlileri haftamızı tebrik ediyorum. Doğumundan, son anına kadar acı ve tatlı her anında Milletimizin yanında olan din görevlilerimize teşekkür ediyor, haftalarını kutluyorum.” Dedi.

Umre Kayıtları Başladı…

Konuşmasında 2018-2019 yılı umre kayıtlarının başladığına dikkat çeken Müftü Öztürk, Umre ile ilgili şunları ifade etti:

“Ayrıca bildiğiniz üzere başkanlığımız organizasyonu ile yapılan Umre turları için kayıtlar başlamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız organizasyonu ile umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız kendilerine en yakın müftülüklere başvurdukları takdirde Umre kayıt ve turları konusunda her türlü yardımı alabileceklerdir.  İlçe Müftülüklerimiz diğer din hizmetleri ile ilgili olduğu gibi Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımıza da rehberlik ederek gerekli iş ve işlemlerini gerçekleştirecektir.”

Toplantı, gündemde bulunan diğer konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.