05.12.2017

Müftü Öztürk’ten Engellilere Ziyaret

İl müftüsü Mürsel Öztürk ve beraberindekiler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellileri evlerinde ziyaret etti.

Müftü Öztürk’e engelli ailelerini ziyaretinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, ordu müftülüğü engelli hizmetleri koordinatörleri, din görevlisi Turan Altun, Kur’an Kursu Öğreticisi Gülay Çakır ve Din Hizmetleri Uzmanı Gülay Çalık eşlik ettiler.

Ziyarette engellilere çeşitli hediyeler veren Öztürk, engellilere yönelik yürütülen din hizmetleri hakkında da bilgiler verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllarda engellilere yönelik hizmetlerde büyük mesafeler kat ettiğini ifade eden Öztürk, “engelli kardeşlerimizin de din hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmeleri için onların önünde bulunan bütün engelleri kaldırmak adına çalışmalarımız devam ediyor.

İşaret diliyle hutbe okunması, Braille alfabesi ile Kur’an öğretimi gibi eğitim çalışmalarımızın yanında engellilerin camilerimize rahatça gidip ibadetlerini yapabilmeleri için engelli rampalarının yapımı gibi fiziki mekânlarda da düzenlemeler yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

En büyük engel gönüllerde ve zihinlerde bulunan sevgisizliktir. Engelli kardeşlerimiz bu toplumun bir parçasıdır ve toplumda yaşayan herkes yarının birer engelli adayıdır.” Şeklinde konuştu.