01.12.2017

“Hz. Peygamber’in Örnekliği” Konulu Panel Düzenlendi

İl müftülüğünce Hz. Peygamberin (s.a.s) doğumunun sene-i devriyesi olan Mevlid-İ Nebi haftasında onun örnekliğini konu alan bir panel düzenlendi.

Özel Altaş Koleji konferans salonunda düzenlenen “Hz. Peygamber’in (s.a.s) örnekliği” konulu panele il müftüsü Mürsel Öztürk, emekli il müftüleri Osman Şahin ve Tacettin Sevinç, il müftü yardımcıları ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan panelin moderatörlüğünü il müftüsü Mürsel Öztürk yaptı. Panelin açılışında konuşan Müftü Öztürk, Peygamber efendimizin her Müslüman için eşsiz bir örnek olduğuna işaret ederek Peygamberimizin Kur’an-ı Kerimin ifadesi ile  ‘üsve-i hasene’ olduğunu belirtti.

Panelde konuşmacı olarak yer alan emekli il müftüleri Osman Şahin ve Tacettin sevinç ise sunumlarına din görevlileri ile böyle bir toplantıda bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtip bu tür toplantıların zaman zaman düzenlenmesi dilek ve temennisi ile başladılar.

“Hz. Peygamberin Davetçi yönü ve Davet Metodu” konulu sunumuna daveti tarif ederek başlayan emekli müftü Osman Şahin “Hayra ve şerre olmak üzere, davet ikiye ayrılır. Hayra en büyük davetçi Allah (c.c) ve Peygamberler ile onların yolundan gidenlerdir. Şerrin en büyük davetçisi ise şeytan ve aveneleridir.” Dedi.

Emekli Müftü Tacettin Sevinç ise “Üsve-i Hasene Hz. Peygamber” konulu sunumuna ahlak’ın tarifi ile başladı. İyi ve kötü ahlak olmak üzere ahlak’ı ikiye ayıran Sevinç “ahlak, iki çeşittir. ahlak’ı hasene ve ahlak’ı seyyie yani iyi ve kötü ahlak. İyi ahlak ancak ve ancak Kur’an-ın önderliğinde, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in örnekliğinde yaşanabilir.” Diyerek Kur’an’dan ve Peygamberimizin hayatından iyi ve kötü huylu insanları örnekleriyle anlattı.