29.11.2017

Mevlid Kandili Dualarla İdrak Edildi

Mevlid kandili dolayısıyla Ordu da il genelinde bulunan bütün camilerde programlar düzenlendi, düzenlenen programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

Peygamberimizin kutlu doğumunun sene-i devriyesinde Altınordu ilçe merkezinde ki camilerin tamamında da Mevlid programları tertip edildi. Atik İbrahim Paşa (Orta) cami ’inde düzenlenen programa katılan il müftüsü Mürsel Öztürk, hocaları eşliğinde bölge yatılı Kur’an Kursu Hafızlık öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler, okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid tilavetinin ardından Yatsı namazı öncesinde cemaate hitaben bir kısa bir vaaz verdi.

Bu gece Peygamberimizi anmaktan ziyade onun örnek hayatını anlamaya gayret edelim diyerek sözlerine başlayan Öztürk “sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) efendimiz bizler için her yönüyle eşsiz bir örnektir. İçinde bulunduğumuz bunalımlardan, buhrandan kurtulmak istiyorsak Peygamberimizin örnek hayatı ve onun bizlere bıraktığı kutsal emanetlerine sımsıkı sarılmalıyız. O, bizlere Veda Haccında ‘sizlere iki emanet bırakıyorum. Bunlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe yolunuzu şaşırmazsınız. Bunlar, Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetim’ buyurmuştur. İşte böylesi bir gecede Peygamber aşkı ile camileri dolduran bizler sevgili Peygamberimizin bu vasiyetini tekrar hafızalarımızda canlandırmalı ve bu emanetlere sıkıca sarılmalıyız. O, bizim için her yönüyle eşsiz bir örnek, üstün bir ahlak sahibi idi. Hangi durum ve konumda olursa olsun her Müslüman için Allah Resulünün hayatında herkes için alınması gereken dersler ve hayatımıza yansıtılması gereken güzide örnekler mevcuttur. O, ‘ben güzel ahlâk’ı tamamlamak için gönderildim’ buyuruyor. Peygamberimizin öne çıkan en önemli özeliği güzel ahlâk’ı idi. Güzel ahlâk’ın temeli ise imandır. İnancımız, ibadetlerimiz ve salih amellerimiz olmadan ahlâkımız güzel olmaz…  ” Diyerek sözlerini sürdürdü.

Konuşmasının ardından Müftü Öztürk’ün yaptığı duaya camiyi dolduran cemaat coşkulu aminleriyle katıldılar.