18.10.2017

Müftü Öztürk Din Görevlileri İle Bir Araya Geliyor

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, ilçelerde din görevlileri ile düzenlenen toplantılarda bir araya geliyor.

Korgan ve Perşembe ilçe müftülüklerince tertip edilen toplantılarda Müftü Öztürk. Din görevlileri ile bir araya geldi. Toplantılarda din görevlilerine bazı tavsiye ve uyarılarda bulunan Öztürk, din görevlilerinin talep ve önerilerini de dinledi. .

Korgan ve Perşembe ilçelerinde ilçe müftüsü ve bütün din görevlilerinin hazır bulunduğu toplantılara katılan Öztürk, Din görevlilerinin toplumun önünde insanlar olduğuna dikkat çekerek “sizler topluma rehberlik eden insanlarsınız. Bu rehberlik sadece söylem ile değil aynı zamanda eylemler ile desteklenmelidir. Topluma tavsiye ettiğiniz güzellikleri hayatlarınıza da yansıtarak örnek olmalısınız. Din Görevlileri şahsiyet, karakter ve ahlâken toplumun en iyi ve örnek insanı olmak zorundadırlar. ” dedi.

Konuşmasında görevlilere bazı tavsiyelerde bulunan Öztürk din görevlilerinin hitap ettikleri cemaatin özelliklerini mutlaka göz önünde bulundurmaları gerektiğinin altını çizerek “cemaatinize tebliğde bulunurken yaş, tahsil, sosyal ve toplumsal statü farklılığı, anlayış, kavrayış ve yorumlama gibi bir takım farklılıkları dikkate almalısınız. Tebliğde herkesin durumuna uygun bir dil kullanılmalıdır.” Dedi.

Din görevlilerinde ihlas’ın olmazsa olmaz şart olduğuna vurgu yapan Öztürk şunları kaydetti; “Allah'ın rızası ihlâs ile kazanılır, hele imam ve müezzinlik gibi ulvî bir görevde ihlâs olmazsa olmaz.

Din görevi gibi ulvi bir vazifeyi yerine getiren kardeşlerimiz; güzel ahlâk, örnek bir hayat, kendine güven, şahsiyet ve onur sahibi olmak, güvenilir olmak gibi vasıfların yanında kılık kıyafet ’ininde temiz ve tertipli olması gibi şahsi özelliklere sahip olmalıdır.

Ayrıca din görevlisi mesleki olarak,  Kur’an’a vakıf olma, bilgi sahibi olma, vazife şuuru, sabır, hoşgörü, güler yüz ve tatlı dil gibi birtakım özellikleri şahsında toplamalıdır. Bunların yanında Büyüklere saygı, küçüklere sevgi, Cemaatle şahsi ilişkiler için de olmak, hizmet sunacağı kitleyi tanıma ve problemleri ile ilgilenmek, Politikaya ve grup çekişmelerine girmemek, halkın acı ve tatlı günlerinde yanlarında bulunmak, hapishane, hastahane, Çocuk Islahevleri ve Huzurevleri gibi yerleri ziyaret etmek görevimiz açısından son derece önemlidir.  Bir din görevlisi için en önemlisi ise görevine tam sadakat içinde olmaktır.”

Müftü Öztürk, bundan sonrada ilçelerde bulunan din görevlileri ile çeşitli toplantı ve etkinliklerde bir araya gelmeye devam edeceğini ifade etti.