22.06.2017

Kadir Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Kur’an-ı Kerimde bin aydan daha hayırlı olan gece olduğu bildirilen kadir gecesi ordu il genelinde bulunan bütün camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.

Kadir gecesi vesilesi ile Altınordu Atik İbrahim Paşa (Orta) camiinde bir program düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra ilahi ve kasidelerin okunduğu kandil programında il müftüsü Mürsel Öztürk yatsı namazı öncesi cemaate kısa bir vaaz verip dua yaptı.

Vaazında Kadir gecesinin inananlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Müftü Öztürk, Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu, bin ayın ise bir ömre karşılık geldiğini ifade ederek “İlk emri Oku ile başlayan Kur’an, Hira Nur mağarasında Kadir Gecesinde inmeye başlamıştır. 11 ayın kalbi ramazan ayıdır. Ramazan ayının kalbi ise Kadir Gecesidir. Bu mübarek geceler bizim için bir fırsattır. Bu geceleri en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu günler, böyle geceler ve bu tür mübarek zaman dilimleri imanımızı ve inancımızı kuvvetlendiren özel gün ve gecelerdir. Bu geceyi gerektiği şekilde değerlendirelim. Ayrıca evimizde ailemize, çocuklarımıza da bu gecenin feyz ve bereketini anlatarak onlarında istifade etmelerini sağlayalım. İslam âleminin gidişatı malumunuz olduğu üzere hiçte iç açıcı değil. Bu gece yeniden tefekkür edip hatalarımızı fark etmeli ve bunlardan dönmeliyiz. İlk emri “Oku” olan bir dinin mensuplarıyız. Ancak okumayı terk ettik. Bu gece Müslümanlar için adeta bir yenilenme gecesidir. Kur'an'ın indiği gecedir. Kur’an-ı Kerimin ilahi mesajlarını yeniden hayatımıza yansıtma gayretinde olalım.  Günahlarımızdan affolunmak için bol bol dua edelim, gözyaşı dökelim.” Şeklinde konuştu.

Yatsı namazı ve teravih namazının ardından gerçekleşen Sakal-ı Şerif ziyaretine Orta camiyi dolduran cemaat büyük bir ilgi gösterdi.