18.06.2017

Şehit P. Uzm. Çvş. Onur Tiken Dualarla Uğurlandı

Hakkâri’nin Çukurca ilçesine bağlı Güven Dağı bölgesinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensupları tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Onur Tiken, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

17 Haziran 2017 tarihinde şehit olan Piyade Uzman  Çavuş  Onur Tiken için doğum yeri olan Çatalpınar ilçesinde tören düzenlendi. Şehit Onur Tiken içen düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Milletvekilleri, Mülki ve Askeri erkân  ile binlerce vatandaş katıldı.

Çatalpınar futbol sahasında düzenlenen tören alanını dolduran binlerce vatandaşa İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından açık havada öğlen namazı kıldırıldı. Öğle namazının peşinden Müftü Öztürk şehidin naaşı başında şehitliğin önemi ve derecesini belirten kısa bir konuşma yaptı. Ardından şehidi son yolculuğuna uğurlamak üzere gelen binlerce vatandaştan helallik alan Müftü Öztürk cenaze namazını kıldırdı ve dua yaptı.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazı ve yapılan duanın ardından, 24 yaşındaki Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Tiken’in cenazesi, Ortaköy  mahallesinde gözyaşları ve dualar arasında defnedildi.

Müftü Öztürk protokol üyeleri ile birlikte taziye için gittiği şehit Onur Tiken’in baba ocağında Kuran tilavet etti ve ardından şehidin ailesine taziyelerini iletti.