25.04.2017

Müftü Öztürk’ün Konferansları Devam Ediyor

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçelerde düzenlenen konferanslara konuşmacı olarak katılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması olarak  belirlenen "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" başlığı Ordu il genelinde düzenlenen konferans ve çeşitli programlarla işlenmeye devam ediliyor.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilçe müftülüklerince düzenlenen konferanslara müftülüklerin daveti üzerine konuşmacı olarak katılıyor. Bu konferanslardan ilkini Gülyalı ilçesinde gerçekleştiren Öztürk’ün son konferansı 27 Nisan perşembe günü Gölköy ilçesinde olacak.

Gülyalı, Perşembe, Ulubey ve Mesudiye ilçelerinde konferans programlarını tamamlayan il müftüsü Öztürk, 25 Nisan Salı Çatalpınar ve yine aynı gün Aybastı İlçe müftülüklerince düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programlarında “Hz. Peygamber ve Güven toplumu” konulu birer konferans verecek.

Müftü Öztürk hafta kapsamında son konferansını 27 Nisan Perşembe günü Gölköy ilçe müftülüğünün düzenlediği kutlu doğum programında gerçekleştirecek.

Düzenlenen konferanslarda “Hz. Peygamber ve Güven toplumu” konusunu işleyen Öztürk, Ordu il genelinde Kutlu Doğum haftasının halkın katılımı ile düzenlenen çeşitli programlara idrak edildiğini belirterek  “Kutlu doğum haftasında gerçekleştirilen etkinlikler Hz. Peygamber’i (s.a.s) anmaktan anlamaya yöneliktir.  Anlamaktan da maksadımız O’nun yaşadığı ve örnek hayatında gösterdiği İslam’ı yaşantımızda var etme gayretimizi artırmaktır.

Peygamber efendimiz Muhammedül Emin idi yani güvenilir Muhammed (s.a.s) idi. Bu ismi ona İslam’dan önce Kureyşliler vermişti. Onun en büyük özelliğinden birisi de güvenilir olmaktı. İslam zaten selam ve eman demektir.

Bizler bu gün yaşadığımız dünyaya baktığımızda selam ve eman yurdu olan İslam beldelerinin emniyetini kaybettiğini görüyoruz. İşte bu hafta sebebiyle düzenlenen konferanslarda Hz. Peygamberin güzel ahlakını ve bizlere miras bıraktığı örnek hayatını yeniden toplumun dikkatlerine sunma ve örnek alınmasını sağlama gayret ve çabasındayız. Kaybettiğimiz emniyet ve güveni yeniden toplumsal hayatımıza hâkim kılmak için hep birlikte eksiklerimizi sorgulayıp tespit etmeye çalışıyoruz. Bu konferanslarda temel konumuz ve amacımız budur” şeklinde konuştu.