15.11.2019

"PEYGAMBERİMİZ VE AİLE" KONFERANSI

İlçemizde Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında, kadınlara yönelik "Peygamberimiz ve Aile" konferansı düzenlendi.

Perşembe İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Alınca Mahallesi Kız - Kuran Kursu Öğreticisi Arzu SERT’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Basri BEKTAŞI’ın açılış konuşması ile başladı. Akabinde ise gelen misafirlere önce Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon izletilip ardından Kaleyaka Mahallesi Elif Kuran Kursu miniklerinin ilahi dinletisi yapıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ordu İL Müftü Yardımcısı Şefire Hanım ALTUNER, ailenin önemine değindi.

Bugün bireysel, sosyal ya da küresel boyutta yaşanan bütün sıkıntıların ya da güzelliklerin aileyle güçlü bir ilişkisinin olduğuna dikkat çekerek, “Daha iyi bir hayat için muhtaç olduğumuz temel değerler öncelikle ailede hayat bulacak, oradan topluma ve dünyaya huzur katacaktır. Yüce dinimiz İslam; ailede adaletin, ahlakın, fedakârlığın, sorumluluk bilincinin, istişarenin, karşılıklı yardımlaşma ve anlayışın hâkim kılınmasını; eşlerin birbirine güven duymasını ve bağlılık göstermesini, sevinç, keder, yorgunluk ve sıkıntıların paylaşılmasını istemektedir” diye konuştu

Konferansımıza Ordu İl Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK’ün eşi ve Perşembe İlçe Müftüsü Basri BEKTAŞIN’ın eşi de katıldı. Konferansımıza teşrif ederek bizleri onurlandıran hanımefendilere ve  gelen tüm misafirlerimize,Perşembe İlçe Müftülüğü olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.