22.10.2019

1-7 EKİM CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ÖZEL PROGRAMI

İlçe Müftülüğümüz tarafından, 1-7 Ekim tarihleri arası “Camiler ve Din Görevlileri” haftası münasebetiyle emektar din görevlilerimize yönelik yemekli toplantı düzenlendi. Toplantıya emekli Müftüler ve emekli din görevlileri katıldı. Programa; Perşembe İlçe  Müftümüz Basri BEKTAŞ ve Merkez  Camii din görelileri katıldı.

İlçe  Müftümüz Sayın Basri BEKTAŞ açılış konuşmasını yaparken imamlara seslenen BEKTAŞ, “toplumu yönlendiren ve toplumda değişimleri yapabilecek olanların imamlar” olduğunu söyledi.

İlçe Müftümüz Basri BEKTAŞ sözlerine şu şekilde devam etti;

“Din görevlileri deyince İmamlar aklımıza geliyor. İmam, aynı zamanda toplumun öncüsü demektir. Bu hakikaten çok önemli bir vasıf, çok büyük bir görev, büyük bir şeref aynı zamanda çok büyük bir sorumluluktur. Hepimiz bunun farkında olmamız gerekir. Bir imamın hepimizin nazarında büyük bir saygınlığı vardır. Bunu bilerek, bunu görerek davranmak, kendimizi ona göre geliştirmek gerekiyor. Mahallede, köyde ve şehirde imamlar, bir toplumu çok rahat bir şekilde etkileyebilir, dönüştürebilir ve geliştirebilir.” dedi.

İlçe Müftümüz, katılımlarından dolayı din görevlilerimize ve programa katılan bütün herkese teşekkürlerini iletti.