27.07.2018

YAZ KURSLARI MEYVEYE DURDU.

Perşembe ilçemizde ve mahallelerinde 2018 yılı yaz kursları çerçevesinde bu sene de evlatlarımız, camilere akın ettiler. Hocalarımızın her biri, farklı usulleler öğrencileri camiye teşvik etmek, güzel dinimizi, o dinin öğretmeni peygamberimizi,sevmelerini sağlamak için; camiye severek gelmelerini sağlamak için bir düzine etkinlikler düzenlediler.  Bu etkinliklerimiz hala devam etmektedir. İmkânları ölçüsünde hocalarımız cemaatlerini de teşvik ederek, öğrencilere piknik tarzı ikramlarda bulunmalarının yanında, sabahları poğaça ve meyve suyu ikramı, kimi yerlerde dondurma ikramı, kimi yerde mangallar yakıp çocuklara adeta yaz kampı ve tatil keyfini cami bahçelerinde yaşatma gibi, her biri bir diğeriyle adeta yarışırcasına güzellikler sergilemektedirler. Gerek veliler tarafından ve gerekse öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan bu durum, kısa olan yaz kurslarını daha verimli hale getirmek için atılan küçük adımlardır.

İlçemiz sayfiyelik ve deniz kültürünün de olduğu yer olmasına rağmen öğrenciler de hiçbir azalma olmaması memnuniyetle müşahede edilmiştir. Ne var ki fındık hasadının gelmiş olmasıyla kurslara gelenler azalacağından, öğrencilerimizin eğitimleri de istenen verimi sağlayamayacak, tam alışmıştık dediğimiz yerde kurslarımızın birçoğunu kapatmak zorunda kalacağız.