27.07.2018

15 TEMMUZ 2018 ŞEHİTLERE VEFA VE ANMA ETKİNLİKLERİ

Memleketimizin her bir köşesinde olduğu gibi Karadenizlin şirin ve sakin şehri Perşembe’mizde de 15 Temmuz şehitlerini ve o gece şanlı bir direniş gösteren gazilerimizi anma, vatanın ve milletin bölünmez ve parçalanmaz çelik yumruğunun her daim hainlerin üzerinde olduğunu milletçe meydanlarda bir kez daha haykırdık. Milletimizin istiklaline ve istikbaline kasteden düşmanlara karşı bir kez daha yekvücut seslendik. Vatan “Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” ifadesini göstermek için şehitlerimize ve gazilerimize rahmet duaları okuduk. Hatimler yapıp ruhlarını mesaj etmek için rabbimize niyazda bulunduk. Düşmanın kahrına dokunacak; dostun ise ruhunu okşayacak kelamlar ettik.

İlçe müftülüğü olarak bize tevdi edilen görevler silsilesi içinde,

1. Hatimler okundu
  2. Mevlidi şerif programı tertiplendi,
  3. Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda hazırlanan hutbeleri okuduk,
  4. Şehit ve gazi ailelerini tüm daire amirleriyle birlikte ziyaret ettik,
  5. İlçe müftülüğümüzün organize ettiği bir programı ilçe kaymakamlığımızın riyasetinde belediye başkanlığı ile ortaklaşa meydan programı tertiplenmiş ve personelimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımının olduğu memnuniyetle müşahede edilmiştir.