18.11.2019

İKİZCE İLÇE MÜFTÜĞÜ 2019 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLAMALARI

İlçe Müftülüğümüz tarafından yapılan organizasyonlar ile 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası coşkuyla kutlandı. 08 Kasım 2019 Cuma günü bütün camilerimizde ‘’Hz. Peygamber ve  Aile’’ konulu vaazlar ile başlayan hafta  aynı günün akşamında bütün camilerimizde ‘’ Mevlid-i Nebi Özel’’ programları ile devam ettii. Özel  gecede Kur’anı Kerim, mevlid-i şerif okunup hafta münasebeti ile yapılan Hatmi Şeriflerin duası yapıldı. 11 Kasım 2019 Pazartesi günü Şehit Kabirleri ziyareti, Gazilerimiz ile Hasta ve engelli ziyaretleri yapıldı. 12 Kasım Salı günü Kamu Kurumları, Okullar ve Esnaf ziyaretleri düzenlendi.Aynı gün liseler arası Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı. 14 Kasım Perşembe günü İkizce Belediyesi düğün salonunda ‘’Hz. Peygamber ve Aile’’ konulu konferans düzenlendi. İlçe Müftüsü Fikri GÖNCÜ tarafından sunumu yapılan Konferans; Kamu Kurum Amirleri ,Sivil toplum kuruluşları ile Halkımızın yoğun katılımı ile icra edildi. Kur’an tilaveti ile başlayan program sinevizyon,kısa filmler, 4-6 yaş öğrencileri gösterisi ve ödül töreni ile sona erdi.