09.11.2019

2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı

2019 yılı Mevlid- Nebi Haftası İlçemiz Müftülüğü tarafından 08 Kasım 2019 Cuma günü İlçe Müftüsü Fikri GÖNCÜ' nün Başkanlığında Müftüğümüze bağlı bütün camilerde ''Hz Peygamber ve Aile'' konulu vaazlar yapılarak ve ''Mevlid-i Nebi'' konulu Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan hutbelerin okunmasıyla başladı.Aynı günün akşamında bütün camilerimizde '' Mevlid-i Nebi Özel'' programları düzenlenerek halkımızında yoğun katılımı ile coşkuyla kutlandı. 08 kasım 2019 Cuma günü açılışı yapılan haftanın ilk konferansıda İlçemiz yoğunoluk mahallesinde gerçekleştirildi. İlçe Müftülüğümüzün talimatı ile yoğunoluk mahllesinde görevli İmam-Hatipler Hüseyin GÜCCAN, Süleyman BOLAT, Hikmet SAKA ve Ersin TÜRKMEN' in organizatörlüğünde koordine edilen programa İlçe Müftüsü Fikri GÖNCÜ konuşmacı olarak katıldı.Fatih Mahallesi İmam-Hatibi Enes Malik TÜRKMEN'in Kur-an tilaveti ile başlayan program Kaynartaş Mahallesi Merkez Camisi Müezzin-Kayyımı Muhammet MAYTAP,Samsun İli Terme İlçesi Sanayi Camisi İmam-Hatibi Ahmet TÜRKMEN ve programa katılan diğer İmam-Hatiplerin Kur-an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ,tilavetleri  ile devametti. ,Okunan Kur'anı Kerim ve Mevlid-i Şeriflerin akabinde  İlçe Müftüsü Fikri GÖNCÜ ''Hz.Peygamber ve Aile'' konulu konferansını verdi. İlçe Müftüsü Fikri GÖNCÜ yapmış olduğu konuşmasında toplumda ailenin önemine vurgu yaparak aile reisi olarak Hazreti Peygamberimizi örnek almamızı ve onun diğer sünnetlerinide yaşantımıza yansıtarak dünya ve ahiret saadetinin kazanılabileceğine vurgu yaptı. Duygusal bir konuşma yapan Fikri GÖNCÜ kendisini dinleyen katılımcılara dünya ve ahiret saadetinin ancak Kur-an-ı Kerim'in hükümlerine ve Hz. Peygamberin sünnetine sımsıkı sarılarak elde edilebileceğinin vurgusunu yaptı.İyi niyet , dua ve temenniler ile konferansını tamamlayan Fikri GÖNCÜ programın sonunda programa  katılan katılımcılara ''Veda Hutbesi'' hediye etti. Ayrıca İlçe Müftüsü GÖNCÜ 14 Kasım 2019 Perşembe Günü İkizce Belediyesi Düğün Salonunda yapılacak olan ''Hz.Peygamber ve Aile'' konulu konferansa bütün halkı davet etti.Öte yandan İlçemizde Din Hizmetleri alanında Müftülüğümüzün bu tür faaliyetlerini düzenli olarak devam edeceğini belirtti.