13.06.2018

Hasanoğlu K.K. Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr.Ali ERBAŞ Tarafından Açılışı Gerçekleştirildi

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu programın kapsamında İlçemiz Müftülüğü tarafından yapımı tamamlanan Hasanoğlu Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdi.

4-6 yaşındaki çocukların eğitim alacağı kursun açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 6 yıl önce saçtıkları tohumların meyve verdiğini belirterek, “Önce pilot uygulama ile bir kaç ilde başlattık. Şu an itibariyle ülkemizin her ilinde okul öncesi 4-6 yaş grubu Kur'an kursu eğitimlerimiz yaygınlaşarak devam ediyor. Kurs sayısı 5 bin 600'ü geçti. Öğrenci sayısı 130 bini geçti. Bu bizim için iftihar tablosudur " dedi.

Başkan Erbaş, çocukların din eğitiminin küçük yaşlardan itibaren başlatılmasının önemine işaret ederek, “Davranışlarını, karakterlerini geliştirirken bizim hem anne babalar olarak hem de Kur'an kursu öğreticileri, imamlar, din görevlileri olarak yanlarında yer almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimiz’in 'çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara dini bilgiyi, namaz kılmasını öğretiniz' buyurduğunu hatırlattı.

Çocuklar için özel kitaplar hazırladıklarını dile getiren Başkan Erbaş, “Abdest nasıl alınır, dürüstlük nedir, değerlerimiz nedir, sevgi saygı nedir, sadakat nedir, samimiyet nedir, komşuluk ilişkileri, anne babaya saygı nedir, büyükleri saymak küçükleri sevmek nedir', bunlarla ilgili 4 kitap hazırlattık. İkisi öğreticiler için, ikisi de öğrenciler, çocuklar için" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Erbaş, açılış kurdelesinin kesilmesi sonrası sınıfları gezdi, minik öğrencilerle sohbet etti.

Başkan Erbaş, ayrıca İlçemiz Müftülüğünü de ziyaret etti.