05.10.2017

OKUL ÖNCESİ EĞİTİME DESTEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, 4-6 yaş grubu okul öncesi eğitime yoğun ilgi olmasını değerl...endirdi.
Değerler eğitimi programı kapsamında gerçekleştirilen 4-6 yaş grubu okul öncesi eğitime çok yoğun bir şekilde talep olduğunu belirten Fatsa Müftüsü Hüseyin Can; “Biz burada okul öncesi eğitim sistemimiz dışında, bilgi ve eğitimlerini de ihmal etmiyoruz.” dedi.
DEĞERLER EĞİTİMİ AŞILANIYOR
Fatsa Müftülüğü olarak ilk günden bu yana okul öncesi eğitimin temelinde yatan sebeplerden bahseden Fatsa Müftüsü Hüseyin Can; “Biz Diyanet İşleri Başkanlığı Fatsa Müftülüğü olarak 4-6 yaş grubundaki çocuklara okul öncesi değerler eğitimi vermeye başladık. Bu değerler eğitimi içerisinde Başkanlığımızın çıkardığı 3’lü set kitabımız var. Bir de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kitaplar var. Biz bunları temin ederek Milli Eğitim Müdürlüklerimiz tarafından yapılan okul öncesi eğitimi de ihmal etmeden çocuklarımızı bu bilgilerle buluşturuyoruz. Bunun yanında Başkanlığımızın hazırlamış olduğu değerler eğitimi programını da çocuklarımıza öğretiyoruz.” diye konuştu.
“HOCALARIMIZIN BİLGİLİ OLMASI ÖNEM VERDİĞİMİZ NOKTALARDAN BİRİDİR”
Okul öncesi eğitimde, 4-6 yaş grubu çocukların bilgiye açık olması durumunu göz önünde bulundurarak doğru bilgilendirme ve yönlendirme yapan Hocaların, bilgi birikimlerine özen gösterdiklerini dile getiren Müftü Can; “Bu işi yaparken yetişmiş eleman olması lazım. Yetişmiş elemanın okul öncesi eğitimi almış olması ya da bu alanda sertifikası olması lazım. Bu noktada bizim kuran kursu hocalarımız ne kadar değerler eğitimini okullarda almamış iseler de, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ve buna benzer kurumların üniversitelerinde açmış oldukları kurumların programlardan sertifikalarını aldılar. Bu şekilde sistematik bir biçimde okul öncesi eğitim alanında hizmet veriyoruz.” dedi.
3 YILDA 300’ÜN ÜZERİNDE KAYIT ARTIŞI
Müftülük olarak okul öncesi eğitim programında az sayıda öğrenci ile başladıklarından bahseden Fatsa Müftüsü Hüseyin Can; “Biz Fatsa ‘da 4-6 yaş grubu öğrencilere değerler eğitimi programı vermeye 2014-2015 eğitim öğretim yılında başladık. Ordu’da ilk defa burada gerçekleştirdik biz bu programı. Fatsa Müftülüğü olarak Türkiye’de de çok yaygın değil. Belki bizim gibi birkaç müftülük gerçekleştirmiştir. O yıllarda 120 öğrencimiz vardı. Burada Havva Hatun ‘da ve Mevlana Camiinde başladık. 2016-2017 yılında öğrenci sayımız çok yukarılarda bir rakamı buldu. Geçen yıl toplamda 450 kayıt gerçekleşti. Yılsonunda yerel kanallarda canlı yayın olarak bir program gerçekleştirdik. O programda çocuklarımızın bir şeyler öğrendiğini gördük.” şeklinde açıkladı.
“15 TEMMUZ GECESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN BAŞARISINDAN EMİN OLDUK”
Ülkemizi bölmek isteyen FETÖ güçlerinin hain darbe girişimini gündeme getiren Müftü Can; “Bu işe başlamamızdaki amacımız bariz. Malum Türkiye garip bir dönemden geçti. FETÖ terör örgütünün paralel yapılanması, bir örgüt olduğu daha önceden de devlet büyüklerimiz tarafından ifade edilip topluma sunulmasına rağmen bu çok anlaşılamadı. 15 Temmuz gecesi bu örgüt Dünya’nın güçlerini arkasına Türkiye’yi dizayn etmeye kalkıştılar. Ama bu halkı iradesi, inancı ve gücü karşısında başarısızlıkla sonuçlandı. Biz de böyle bir sürecin ardından 4-6 yaş grubu eğitiminde geç kaldığımızı fark ettik. Bir sene öncesinden başlamıştık ama o zaman daha iyi anladık.” diyerek, gençlerin vatanına dört kolla sarıldıklarını da ekledi.
MÜFTÜLÜKTEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ İÇİN ÖZEL OKUL PROJESİ
Yoğun talep karşısında, daha iyi eğitim vermek adına çözüm bulma yolunda çalışmalar yaptıklarını ekleyen Müftü Hüseyin Can, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Biz burada çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için çabalıyoruz. Bu doğrultuda talep arttıkça olan sıkıntımız çoğalıyor. Biz de hocalarımızla bir araya geldik ve bu işin bu şekilde müftülük üzerindeki sınıflarda değil de çocuklara daha iyi hizmet sunulabilen yapılarda olmasına karar verdik. Bu doğrultuda müftülük olarak faaliyete geçecek olan binamız en kısa zaman da tamamlanarak inşallah. Projeye başladık fakat hazırlanması 1 yıl sürdü. Bu yıl 3 Mayıs’ta temel attık. Aksiliklerden dolayı yılbaşına hazır hale gelmesini umut ediyoruz.”