​T.C. ÇAYBAŞI KAYMAKAMLIĞI

İlçe Müftümüz; ​

CEVAT ERİŞTİ

İLÇE MÜFTÜSÜ

01.07.1972 Yılında Gıresun Merkeze bağlı Gedikli Köyünde Doğdu. İlkokulu Köyünde Okuduktan Sonra Giresun Bölge Yatılı Kuran Kursunda hafızlık yaptı. Hıfzını Tamamladıktan Sonra Giresun İmam Hatip Lisesine kaydoldu ve 1994 yılında mezun oldu. Aynı yıl Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesine kaydoldu. 1996 yılında samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptı. İlahiyat Fakültesine devam ederken 1997 yılında Samsun Merkeze bağlı Alibeyli Köyü Aşağı taşdibek Mahallesinde İmam- Hatip olarak göreve başladı. 1999 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2000 yılında kısa dönem olarak askerlik görevini yaptı. Ardından 2001 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Merkezini kazandı ve buradan 2004 yılında mezun oldu. Çekilen kura sonucu Giresun İli Şebinkarahisar İlçesine Vaiz olarak atandı.2006-2010 yılları arasında Fransa Strasbourg Başkonsolosluğu Din Ateşeliğine bağlı Bıschwıller Yunus Emre Camii Din Görevlisi olarak uzun süreli yurt dışı görevinde bulundu. 04.10.2010 tarihinde Giresun Müftülüğüne Vaiz olarak atandı.07.12.2012 tarihinde Çaybaşı İlçe Müftülüğüne atananCevat ERİŞTİ evli ve üç çocuk babasıdır.Orta derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir.