02.03.2017

ÇAYBAŞI MERKEZ ULU CAMİİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI-28.02.2017

ÇAYBAŞI MERKEZ CAMİİ TEMELİ DUALARLA ATILDI.

Bölgenin en büyük camisi olacak olan Çaybaşı Merkez Cami temel atma töreni 28.02.2017 saat 10’da gerçekleştirildi.Temel atma törenine Çaybaşı Kaymakamı Fatih İZMİR , Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet YANIK, İlçe Müftüsü Cevat ERİŞTİ, Eski Samsun İl Müftüsü Osman ŞAHİN, Ünye Müftü Vekili Ayhan OKUR, Emekli Giresun Kuran Kursu Öğreticisi Nuri GENÇ, Belediye Meclis Üyelerimiz, İlçemiz Muhtarları, İlçemiz İmam hatipleri, Çaybaşı Merkez Ulu cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanı Selâhattin Semiz,davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı.İlçe Müftüsü Cevat ERİŞTİ’nin teşekkür konuşmasının ardından,Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık,Kaymakam Fatih  İzmir ve emekli İl Müftüsü Osman Şahin’in konuşmasının ardından ,Nuri Genç hocaefendinin duası ve kurban kesimiyle program son buldu.

İLÇE KAYMAKAMIMIZ FATİH İZMİR’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR;

Törende konuşma yapan İlçe Kaymakamı Fatih İzmir Bir Tuğlada Sen Koy  kampanyasının önemine değindi ve Camimize “Bir Tuğla da Sen Koy” kampanyasına herkesi bekliyoruz. Bu caminin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız ve Müftümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

İLÇE MÜFTÜSÜ CEVAT ERİŞTİ KONUŞMASINDA;

Çok uzun süre güzel Çaybaşımızın ihtiyacını karşılayabilecek bir merkez  cami inşa etmek istediklerini dile getirererk Hz.Peygamber (s.a.v)’in Cami yapma,hayra öncelik etme noktasındaki vurguya dikkat çekerek emeği geçenlere ve katkı yapacak olanlara,katılanlara teşekkür etti.

BAŞKAN YANIK ÇAYBAŞI’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK BİR PROJE

Programda konuşma yapan Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık buraya sadece Cami yapmıyoruz,gelecek nesillere de aktarılacak her yönüyle halkın ihtiyaçlarını karşılayacak bir eser yapıyoruz dedi.

EMEKLİ İL MÜFTÜSÜ OSMAN ŞAHİN İSE;

Görüyorum ki sadece dini ihtiyaçlar düşünülmemiş dinin yanında sosyal alan,çocuklar,hanımlar,,yaşlılar,gençler toplumun her kesimi düşünülmüş.Çaybaşının çehresini değiştirecek ve günün şartlarına uygun bir proje olmuş düşünenleri tasarlayanları tebrik ediyorum ve inşallah en kısa zamanda bitirirsiniz diyerek emeği geçenleri tebrik etti.

NURİ GENÇ HOCAEFENDİ İSE;

Devlet Millet kaynaşmasının bir sonucu olarak gördüğüm bu eserin bitmesiyle çok hayırlı hizmetler yapılacağına inandığını dile getirdikten,emeği geçenleri tebrik ve takdir ettikten ve sonra camiinin temel atma duasını yaptı ve tekbirler eşliğinde kurban kesilerek Çaybaşı Merkez Camisinin temeli atıldı.

İlçe Müftülüğü olarak programa katılan,katkı yapan ve katkı yapacak olan herkese teşekkür ediyoruz.

Yüce mevladan kolaylıkla bitirebilmeyi niyaz ediyoruz.