14.02.2018

UMRECİLERİ KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLADIK-2018

UMRECİLERİ  KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLADIK-2018

Çaybaşı ilçe Müftülüğü 14.02.2018 Çarşamba  günü Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umreye gidecek olan umreciler için Çaybaşı Merkezde uğurlama proğramı tertip etti.

Proğrama İlçe Müftümüz Cevat ERİŞTİ, , umreye gideceklerin yanı sıra,umrecilerin yakınları,Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Cevat ERİŞTİ yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Umrecilere seslenerek ;Sizler Allahın davetine icabet ederek ve aynı zamanda bizleri,ülkemizi temsilen Kutsal Topraklara gidiyorsunuz dolayısıyla Allahın misafiri olma bilinci ve üzerinizdeki  temsil  misyonunu unutmayacaksınız.

Dualarınızı geniş tutmak suretiyle bizleri ülkemizi,İslam alemini ve hatta tüm insanlığı dualarınıza dahil edeceksiniz.

Beytin(Kabenin)Rabbine yolculuk yapıyorsunuz,Kutsal topraklara doğru yola çıktığınız andan itibaren şunu hiç unutmayın, o topraklar samimiyetsizliği ve ihmali asla kaldırmaz, ona göre hareket edeceksiniz ve sayılı günleri çok iyi değerlendireceksiniz.

<Beni vefatımdan sonra ziyaret eden sağlığımda ziyaret etmiş  gibi olur) buyuran  Hz. Peygambere misafir olarak gidiyorsunuz.

Bizden  de selam götürün. Allah niyetlerinizi kabul eylesin, amellerinizi makbul eylesin.

Duygusal anların yaşandığı proğram helallik ve  dua ile son buldu.

İlçe Müftülüğü olarak umrecilerimize hayırlı yolculuklar diliyoruz ,umreleri makbul olsun.

ÇAYBAŞI MÜFTÜLÜĞÜ