24.04.2017

İLÇEMİZDE KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMASI-19.04.2017

ÇAYBAŞINDA KUTLU DOĞUM ÇOŞKUSU-2017

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çaybaşı Müftülüğünce hazırlanan ve konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali ERBAŞ’ın katıldığı Kutlu Doğum Programı yoğun ilgi gördü.

İlçe Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen    < HZ.PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU >konulu konferansa İlçe Kaymakamı Fatih İZMİR,Belediye Başkanı İsmet YANIK, Yusuf YAZICI, ,Ünye İlçe Müftüsü Vedat BAŞSAN,İkizce Müftü Vekili Faruk GÜLEN,daire amirleri,din görevlileri,aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Program Köklük Mahallesi Mehmet Akif ERSOY Camii İmam Hatib’i Ayhan KESKİN tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Kur’an tilavetinin ardından kürsüye gelen Çaybaşı Müftüsü Cevat ERİŞTİ;günümüzde insanlığın büyük bir güven bunalımı yaşadığını belirterek;her alanda olduğu gibi bu noktada da bakılacak yeri Kur’an-ı Kerim örnek alınacak kişinin Hz.Peygamber olduğunu söyledi.Katkı yapanlara,katılanlara teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali ERBAŞ  ise;HZ.PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU’ nu işlediği konferansta, “Kur’an evrensel bir kitaptır. Hz.Peygamber de evrensel bir peygamberdir. Onun vesilesiyle insanlık karanlıktan aydınlığa çıktı. İnsan olarak Peygamber efendimizden öğrendiklerimizi çocuklarımıza öğretmeliyiz. İnandığımız gibi yaşamamız lazım. İnandığımız gibi yaşamazsak, yaşadığımız şeylere inanmak zorunda kalırız. İnancımızın gerekliliklerini yerine getirmek gerekiyor” dedi.Peygamberlerde var olan sıfatlardan hareketle güven ve emniyetin emin olmanın,selamın,mü’min olmanın ne olduğunu anlatarak Hz.Peygamber ve güven toplumu noktasında katılanların son derece istifade ettikleri bir sunum yaptı

Program hafta dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren  öğrencilere ödüllerinin takdimi ile sona erdi.