23.07.2018

Türkiye Diyanet Vakfı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı Başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa başarı ile yürüttüğü Vekâletle Kurban Kesim Programı için bağışlar alınmaya başlandı.

Vekâletle Kurban kesim programının başlaması nedeniyle bir açıklama yapan il Müftüsü Mürsel Öztürk, 2018 yılı vekâletle Kurban kesim programının Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatıldığına dikkat çekerek Diyanet Vakfının vekâletle kurban kesimi programına vatandaşların giderek artan bir ilgisinin olduğunu belirtti.

Öztürk, Fetö ve benzeri istismar yapılarının kendilerine bağışlanan kurbanları istismar ettiklerinin ortaya çıkması ile vatandaşların Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu olan Diyanet Vakfına yöneldiklerini ifade ederek “Türkiye Diyanet Vakfına artarak devam eden bir teveccüh var. Hem yurt içinde, hem de yurt dışında 145 ülkede diyanet Vakfınca kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı yurt dışında en çok yardım yapan kuruluşların başında geliyor. Sorumluluk taşıyan ve denetlenebilir bir kurum olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız vatandaşların kurban ibadeti ile ilgili taleplerini yerine getirmektedir. Bu aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığına kanun ile verilmiş bir görevdir. Kurban bir ibadettir dolayısıyla bu ibadetin sorumluluk bilinci ile yerine getirilmesi gerekmektedir.” Dedi.

Vatandaşlara kurbanlarının nerede kesildiği ve nerelerde dağıtıldığı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığınca mutlaka bilgilendirme yapıldığını sözlerine ekleyen Öztürk açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Kardeşlerimiz vekâleten kurban keseceklerse farklı seslere kulak vermeden Başkanlığımız işbirliği ile Diyanet Vakfının yaptığı bu organizasyona kurbanlarını bağışlamalarını arzu ediyoruz.

Yurt içi kurban bedeli 850 TL, yurt dışı kurban bedeli ise 625 TL

TDV tarafından bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelleri yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 625 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr vebagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla da kestirebilirler.”