10.10.2018

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Programı Düzenlendi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçemiz Müftülüğü yönetiminde Kaymakamımız Sayın Yusuf Beran VURAN, İlçe Müftüsü Metin AYAR, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin SATAN, İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Ali GÖKKAN, İlçemiz Daire Amirler ve Müftülük personellerinin katılımıyla kutlama programı düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Kur'an-ı Kerim tilaveti, İlçe Müftüsü Metin AYAR'ın açılış konuşmaları, İlçemiz Kaymakamı Sayın Yusuf Beran VURAN'ın konuşmaları ilahi dinletisi  ve ikramlarla sonlandırıldı.

Kaymakamımız Sayın VURAN konuşmalarında;

''Öncelikle böyle bir programda beni sizlerle tanıştıran Müftümüz Değerli Metin AYAR'a çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki biz ülke olarak çok zor günler atlattık ve atlatmaya devam ediyoruz. Şuanda güçlü ve yeni Türkiye aşamasındayız. Biz bu güçlü ve yeni Türkiye’ye geçerken gerek kişisel bazda gerek kurumsal bazda gerekse kitlesel bazda hepimize büyük görevler düşmekte. Muhakkak ki en büyük görevlerden biride Devlet Başkanlığına bağlanan Diyanet İşleri Başkanlığı dolayısıyla İllerde ve İlçelerde Müftülüklere çok büyük görevler düşmekte. Sizlerin görevleri çok büyük. Göreviniz hem kutsal hem de layığı ile yerine getirildiği zaman ahirette de sizlere birçok sevap sağlayacağı görevdesiniz. Biliyorsunuz üstat Mehmet Akif ERSOY şu sözleri söylemekte "Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoldur dönme nedir bilmeyiz"  şu anda bulunduğumuz görev dolayısıyla bu yol da bir hak yoldur. Bu hak yolda elinizden gelenin en iyisini yapmanızı istiyorum sizden.  Beni bir mülki amir olarak bir kardeş olarak bir dost olarak görün. Bir sorununuz bir sıkıntınız olduğu takdirde istediğiniz zaman benim yanıma gelebilirsiniz. Bazen emniyet ve jandarma ile birlikte bazen adli konularda bazen kaymakamlıkla birlikte çalışarak toplumumuzu gençlerimizi vs. tüm kötülüklerden arındırmak için ben sizlerden büyük bir destek ve mücadele istiyorum. Biliyorsunuz ki dinimiz bütün dünyada ve dinler arasındaki en adil, en güzel dindir. Çünkü İslamiyet’in bize emrettikleri çok güzel şeylerdir. Öncelikle sevgi, öncelikle saygı, öncelikle hoşgörü, öncelikle kardeşlik bu doğrultuda çalıştığımız takdirde bizler toplumumuz için ve devletimiz için en büyük başarıyı sağlamış oluruz, benim de sizlerden isteğim budur ve elinizden geldiğince var gücünüzle çalışmanızdır. Ve bizler devlet memuruyuz, bakın memur değil devlet memuruyuz, önümüzdeki sıfat devlet kelimesidir. Bu yüzden her türlü oluşumdan uzak durmamız lazım. Bir daha bu milletin 15 Temmuz gibi girişimle karşılaşmaması için bizim bir devlet memuru gibi bir şiarla çalışmamız lazım. Bizim her türlü kimlikten, siyasi görüşten, etnik kökenden, din, dil, ırktan sıyrılıp memurun önündeki o devlete yaraşır bir şekilde davranmamız lazım. Yoksa Allah muhafaza biz bir değil bin defa 15 Temmuz gecesi yaşarız. Bu yüzden görevimizi yerine getirirken layıkıyla kanun bize neyi emretmişse bu şekilde sevgiyle hoşgörü ile kardeşlikle, toplumdaki sorunları çözmek amacıyla hareket etmemiz lazım.

Bazen öyle meseleler olur ki siz bir insanın hayatını kurtarırsınız ve o insan büyür bir dünyayı kurtarır. Bu bir pollyannacılık değil tamamen idealist bir düşüncenin tevessül etmesidir. Böyle bir günde bizleri bir araya getiren İlçe Müftümüze ve sizlere çok teşekkür ediyorum ve bu vesile ile Din Görevlileri Haftanızı da tebrik ediyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.

İlçe Müftüsü Metin AYAR tarafından Müftülük adına Kaymakamımız Sn. VURAN'a plaket takdim edildi ve İlçe Müftüsü tarafından tüm Müftülük çalışanlarına kalem hediye edildi.

Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program son buldu.