11.08.2020

Dr. Fikri GÖNCÜ

Dr. Fikri Göncü, 10.10.1968 yılında Samsun/19 Mayıs ilçesine bağlı Yeşilova mahallesinde doğdu. Öğrenim hayatına 1975 yılında aynı ilçeye bağlı Yeşilköy İlkokulunda başladı. 1982 yılında Bafra İmam Hatip Lisesinde ortaöğrenimine başlayan Dr. Fikri GÖNCÜ öğrenimini Sinop İmam Hatip Lisesinde sürdürerek 1989 yılında bu okuldan mezun oldu. 1989 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde lisans eğitimine başladı ancak bu eğitimini devam ettirmeyerek İlahiyat dalında eğitimini sürdürmeye başladı. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2010 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden lisans eğitimini tamamladı. 2011 yılında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezine kursiyer olarak atandı ve 2014 yılında Dinî Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinden başarı ile mezun olarak aynı yıl Tekirdağ İli, Marmaraereğlisi ilçesine vaiz olarak atandı. 2017 yılında Van ilinin Çaldıran ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 2019 yılında Ordu ili, İkizce İlçesine İlçe Müftüsü olarak nakli gerçekleşti. 2020 yılında Ordu İli Akkuş ilçesine İlçe Müftüsü olarak nakledilen ve halen bu görevini sürdüren Dr. Fikri GÖNCÜ evli olup iyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir.

İletişim Bilgileri:

E mail  : hicazinyolu@hotmail.com