10.09.2018

Gençliğimizi Her türlü İstismardan Korumalıyız

Gençlik koordinatörleri ve manevi rehberler toplantısı geniş katılımla yapıldı.

İl Müftülüğü toplantı salonunda İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün başkanlığında yapılan toplantıya Müftü Yardımcısı Cevat Erişti, İl Müftülüğü gençlik koordinatörleri, ilçe koordinatörleri, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri, Manevi rehberler, Gençlik ve Spor il müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu temsilcileri katıldı.

Diyanet işleri başkanlığınca yürütülen gençlik hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Müftü Öztürk, “gençleri her türlü istismardan korumalıyız, bu hususta Diyanet olarak gençlerimize rehberlik edeceğiz” dedi.

“Milli ve manevi değerleri benimsemiş, değerler eğitiminden geçmiş bir gençlik milletimizin yarınlarının güvencesidir” diyen Öztürk “Ortaokul, Lise ve Üniversite çağında bulunan gençlerimize yönelik olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız yoğun bir çalışma içerisindedir. Bu manada bu gün il ve ilçelerimizde görev yapan Gençlik koordinatörlerimiz ve manevi rehberlerimizle yürütülen çalışmaları değerlendirdik. Aynı zamanda bu toplantımızda eğitim- öğretim döneminin başlaması nedeniyle 2018-2019 Eğitim öğretim döneminde gençliğe yönelik yapılacak çalışmalarımızı görüşüp eylem planımızı oluşturduk.

Gençlerimizi istismar edecek hiçbir yapıya bırakmayacağız. Onların karşılaşabilecekleri her türlü güçlükte yanlarında olduğumuzu ve her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha ifade etmek isterim.” dedi.

Müftü Öztürk’ün konuşmasının ardından İl Gençlik hizmetleri koordinatörü Burhan Duman tarafından toplantıya katılanlara bir sunum gerçekleştirildi.

İlçe koordinatörlerinin görüş ve önerilerinin de alındığı toplantı yapılacak çalışmaların karara bağlanması ile son buldu.