06.09.2018

İlk Hacı Kafilesi Ordu'ya Döndü

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getiren ilk kafiledeki 192 hacı Ordu havalimanında İl Müftüsü Mürsel Öztürk ve yakınları tarafından karşılandı.

Medine'den havalanan ve 192 kişilik kafileyi taşıyan uçak, saat 18.00'de Ordu-Giresun Havalimanı'na indi.

Kutsal topraklardaki ibadetlerini yerine getirdikten sonra yurda dönen hacılar, pasaport işlemlerinin ardından Ordu-Giresun Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali çıkış kapısında İl Müftüsü Öztürk, Müftü Yardımcısı Cemal Uzun, diğer Müftülük görevlileri ve yakınları tarafından karşılandı.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu genelinde toplam 675 kişinin hac ibadetini yerini getirmek üzere kutsal topraklara gittiğini söyledi.

"Ayın 6’sında gönderdiğimiz hacı kafilemiz, bugün dönüyorlar inşallah. Hacılarımızdan bu sene hamdolsun ki kaybımız olmadı, hepsi sağ salim dönüyor. Bir hacımız hastanede, o da inşallah diğer kafileler ile birlikte dönecek inşallah. Hacılarımızı sevinçle karşılıyoruz, hacları mebrur olur inşallah" dedi.

Hacıların güzel amel ve dualarla döndüklerini belirten Öztürk, "Ülke genelinde yaklaşık 2 milyon insanımız hacı olmak için sırada bekliyor. Belli sorunlar var. İnşallah bu sorunlar aşılırsa sırada bekleyen hacı adayları da hayallerine kavuşurlar." diye konuştu.