16.07.2018

Fetö Terör Örgütü Geleceğimizi Çaldı

Ordu’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında il Müftüsü Mürsel Öztürk bir dizi programa katıldı.

15 Temmuz günü şehitlik ziyareti ve şehitlikte gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan dua ile başlayan etkinlikler çeşitli programlarla devam etti.

Öğle namazından önce Altınordu ilçesi Atik İbrahim Paşa (Orta ) Camiinde şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavet edilip ilahi ve kasideler okundu. Ordu Valiliğinin himayesinde gerçekleştirilen programda okunan hatimlerin duası Müftü Öztürk tarafından yapıldı.

Yerel televizyonların 15 Temmuz Özel yayınlarına da konuk olan İl Müftüsü Öztürk, Televizyonlar aracılığı ile vatandaşlara Şehitlik, gazilik, Milli iradenin önemi, Dini değerlerin korunması ve din istismarı ile Fetö terör örgütünün istismar ettiği dini kavramlar hakkında bilgiler verdi.

Fetö terör örgütünün dinin kutsal kavramlarının içini boşaltarak amacı dışında kullandığının altını çizen Öztürk, “Anadolu’dan devşirdiği gençlerimizi kendi hain emellerine alet eden Fetö aslında bir neslimizi ve geleceğimizi çaldı. Fetö asla dini bir yapı değil, kökleri dışarıda olan İslam düşmanlarının maşası, vatanımıza ve kardeşliğimize kast etmiş bir ihanet şebekesidir.” Dedi.

15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenen etkinlik ise Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Meydanı dolduran on binlerin coşkulu âminleri ile iştirak ettiği dua ise bir kez daha Müftü Öztürk tarafından yapıldı.

15 Temmuz gecesi 00.13’te Ordu ilindeki tüm camilerde salalar okundu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz başta olmak üzere Milletvekilleri, diğer protokol mensupları, kurum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı gece boyunca devam eden etkinlikler Altınordu ilçesi Aziziye (Yalı) Camiinde topluca kılınan sabah namazı ile son buldu.