09.05.2018

HAFIZLIK YARIŞMASI YAPILDI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalar devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca personelin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmelerini, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmelerini ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamaktır. Ayrıca ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından, yurtdışında ise diğer ülkelerce düzenlenen uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmalarına Türkiye’yi temsilen katılacak yarışmacıların; ulusal düzeyde yapılan yarışmalarla tecrübe edinerek uluslararası yarışmalarda daha iyi dereceler elde etmeleri amacıyla yarışmalar düzenlenmektedir.

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında düzenlenen Hafızlık yarışmasında Akkuş ilçesinden Fatih Ülğüt birinci oldu.