26.04.2018

DİYANET DİNİ İSTİSMAR EDEN ÖRGÜTLERLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR

Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt genelinde düzenlenen “Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele” seminerlerinden biri Fatsa’da gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Mehmet Nur Akdoğan ve Diyanet İşleri Uzmanı Tuncay Altınışık’tan oluşan üç kişilik heyet Fatsa müftülüğü konferans salonunda ilçe müftüleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlilerine Din istismarı ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler.

İlk sunumu gerçekleştiren Daire Başkanı Dr. Bodur, “Tarih boyunca birçok kişi ve grup, dinin insanlar üzerindeki etkisinden faydalanarak çeşitli kazançlar elde etmeyi denemiş, din tüccarlığı yapmaktan çekinmemiştir.” Diyerek din istismarının bu alandan çıkar sağlamak isteyen gruplarca her dönemde yapılageldiğini ifade etti.

İstismarcılar Ayet ve Hadislerin Anlamlarını Çarpıtmışlardır…

İstismarcıların ayet ve hadislerin anlamlarını çarpıtarak kendi art niyetlerine alet ettiklerini belirten BodurBu kişi ve gruplar, kimi zaman ayet ve hadislerin anlamlarını çarpıtmış ve ilgili olmadıkları yerlerde kullanmış, kimi zaman da onları kendi art niyetlerine alet olacak şekilde yanlış yorumlayarak topluma anlatmıştır. Kur’an-ı Kerim’i, hadisleri, ashab-ı kiramın hayatını, dinî değer ve kavramları, Müslümanların dinî duygularını istismar eden bezirgânlar (din tacirleri) dün olduğu gibi bugün de karşımızdadır.

Ayrıca Dini istismar edenlerin bir kısmı ise doğrudan dinin kendisini hedef almış ve insanların İslâm’a yönelmemesi için dinî kavramların içini boşaltmayı ve bu kavramları anlam kaybına uğratmayı bir yöntem olarak benimsemiştir.” Diye sözlerini sürdürdü.

Diyanet mensuplarına başkanlığın yurt genelinde dini istismar eden terör örgütleri ile mücadele çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Bodur, diyanet mensuplarına bu konuda büyük görev düştüğünün altını çizdi.

“Diyanet olarak her platformda dini istismar eden bu terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüreceğiz” diyen Bodur konuşmasında şunları ifade etti:

“Karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mubah gören, insanların dinî duygu ve heyecanlarını istismar eden, milletimizin zekâtını, sadakasını, kurbanını çalan, evladını elinden alan, dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif eden bir örgüt, asla dinî cemaat olarak nitelendirilemez.”

Programda bir sunum gerçekleştiren Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Mehmet Nur Akdoğan DEAŞ terör örgütünün istismar yöntemlerini ve istismar ettiği kavramları örnekleriyle açıklayarak bu örgüte karşı mücadelede izlenecek yol hakkında bilgiler verdi.

Seminerde sunum gerçekleştiren bir diğer isim olan Diyanet İşleri Uzmanı Tuncay Altınışık ise FETÖ terör örgütünün istismar yöntemlerini ve istismar ettiği kavramlar ve bu örgütle mücadelede kullanılacak yöntemler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Gerçekleştirilen programda il müftüsü Mürsel Öztürk bir konuşma yaparak programda emeği geçenlere ve sunum için Diyanet İşleri Başkanlığından gelen heyete teşekkür etti.