16.03.2017

ADRB KADINLAR GÜNÜNDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPTI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ordu il müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

ADRB görevlileri “Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın’’ teması temelinde çeşitli konferans, panel, televizyon programlarının yan ısıra ziyaretler gerçekleştirdiler. Bu bağlamda;

Kadın Konukevi’nde Vaize Süheyla Şeremet tarafından konferans verildi. Konferansa katılanlara çiçek takdimi ile başlayan program konuşmacının sunumu ile sona erdi.

Ordu Devlet Hastanesi Konferans Salonunda, İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı bir konferans tertip edildi. Konferansa İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün yanı sıra Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Devlet Hastanesinin yöneticileri ve çalışanları katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Mürsel Öztürk,  genel olarak İslam’ın kadına bakışı, diğer dinlerde kadın olgusu ve bugün kadınımızın geldiği durum konularında katılımcılara bilgiler verdi. Program yapılan ikramın ardından sona erdi.

Hafta münasebetiyle; İl Müftülüğü Vaizeleri Betül Dursun Çeküç ve Selma Tomakin Akarsu’nun konuk olarak katıldığı televizyon programı gerçekleştirildi. Programda ‘’Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın’’ konusu üzerinde duruldu.

Yine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Lebibe Ergin Karlıbel Kız Yurdunda da Vaize Zeynep Tekin Altun ve Din Hizmetleri Uzmanı Gülay Çalık’ın katılımlarıyla bir program gerçekleştirildi. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği programda günün anlam ve önemine binaen konuşmayı Vaize Zeynep Tekin Altun gerçekleştirdi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Ayrıca İl Müftülüğünde görevli bayan görevliler tarafından Ahmet Cemal Maden Huzurevine bir ziyaret gerçekleştirildi. Program yapılan konuşmaların ardından verilen hediyelerle son buldu.

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen faaliyetler Efirli Cezaevinde yapılan programla tamamlandı.