07.11.2016

Ordu İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Faaliyetlerine Devam Ediyor

1-Ordu İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak, 2016 Yılı ‘’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ münasebetiyle; Huzurevi, Sevgi evi, Kadın Konukevi, Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumuna ziyaretler gerçekleştirdik.  Ayrıca, 5 Ekim Çarşamba günü saat 13:00’te Bucak Mah. Camiinde bayanlara yönelik olarak Vaize Betül Dursun Çeküç tarafından ‘’Camii ve Kitap’’ konulu konferans verilmiş ayrıca şehitlerimiz için okunulan hatimlerin duası yapılmıştır.

2- Kasım Çarşamba günü, engellilere yönelik faaliyet gösteren Özel Ordu Bakım Merkezi ve Özel Karadeniz Bakım Merkezlerini ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldık. Bundan sonraki süreçte engellilerimize yönelik yapacağımız manevi rehberlik konusunu da detaylı bir şekilde görüştük.

3-18-19 Ekim tarihlerinde Çatalpınar ve Korgan ilçelerinde görev yapan personelimize yönelik seminerler düzenledik. Seminerlerimizde ‘’Aile İçi İletişim’’ konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirmeyi ise, Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Önder TEMEL yapmıştır.

4-27 Ekim Perşembe günü Bölge Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda kalan öğrencilere yönelik Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Önder TEMEL tarafından ‘’Sosyal Medya Kullanımı’’ yla ilgili konferans verilmiştir.

5-ADRB olarak her hafta periyodik hale getirdiğimiz faaliyetlerimize de devam ediyoruz.

Ayrıca, 2017 yılında uygulamaya koymayı düşündüğümüz projelerimize yardımcı olması için, ilimizin aileyle ilgili sorun haritasını çıkarma çalışmalarımız da devam etmektedir.