12.04.2018

Müftü Öztürk’ten Miraç Kandili Açıklaması

İl müftüsü Mürsel Öztürk 13 Nisan Cuma akşamı idrak edilecek olan Miraç Kandili hakkında bilgi verdi.

Üç aylar diye bilinen ayların birincisi olan Recep ayının 27. Gecesinin Miraç kandili olduğunu belirten Öztürk, Mirac’ın bir mucize olduğunun altını çizerek şunları ifade etti:

“Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) hicretten önce miladi 621 yılında İslam tarihinde hüzün yılları olarak adlandırılan Hz. Hatice validemizi ve hamisi olan amcası Ebu Talip’i kaybettiği ayrıca Müslümanların muhasara altında bulunduğu bunalımlı bir dönemde Cenab-ı Hak sevgili Peygamberimizi miraç müjdesi ile taltif etmiştir.

İsrâ suresinde zikredildiği üzere Cenab-ı Hak Peygamberimizi Mekke’den Kudüs’e, oradan da bizim bilemediğimiz şekilde bir mucize ile semalara yükselterek taltif etmiştir.

Miraçta 5 vakit namazın farz kılındığı, ayrıca Bakara suresinin son iki ayeti olan Amerrasulü diye bildiğimiz ve yatsı namazlarından sonra okuduğumuz bu ayetler bu gecede nazil oldu. Ayrıca Allah’a şirk koşmayanların tövbe ettikleri takdirde Allah tarafından bağışlanacağı müjdesi de yine bu gece verilmiştir. Her zaman olduğu gibi bu kandil gecesinde de bütün camilerimizde programlar düzenlenecek ve bu geceyi ihya edeceğiz inşallah.

Bu geceye ait en büyük müjde şirkten arınmak, namaz kılmak ve bu gece hediye edilen bakara suresinin son iki ayetleri dua ayetleridir ki bu gece cenabı hakka dua etmektir. Bu geceyi Kuran okuyarak, dua ederek, namaz kılarak değerlendirebiliriz. Çünkü Mümin’in miracı da namazdır, namaz bu gece hediye olarak verilmiştir. Aslında Müslüman her namaz kılışında dünya ile alakasını kesip Cenab-ı Hakka yöneliyor ve miraç yapıyor demektir. Bu münasebetle bütün kardeşlerimin miraç kandillerini tebrik ediyorum.” Dedi.

Müftü Öztürk, Kudüs Bağlantılı Umre Kafile Başkanı Olarak Görevlendirildi…

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile gerçekleştirilen Kudüs bağlantılı Umre organizasyonunda kafile başkanı olarak görevlendirilen Müftü Öztürk Miraç gecesinde Kudüs’te olacağını belirterek “Görev icabı inşallah miraç gecesinde nasip olursa Kudüs’te Mescid-i Aksa da olacağım. Hep beraber sevgili Peygamberimizin miraç ettiği Kudüs’te vatanımıza ve İslam âlemine dua edeceğiz inşallah.

Tekrar başta Ordulular olmak üzere bütün kardeşlerimin miraç gecelerini tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak hayırlara vesile eylesin.” ifadelerini kulandı.