21.11.2017

Yapımı Tamamlanan Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

Korgan Müftülüğü tarafından 2015 yılında yapımına başlanan ve yapımı tamamlanan “Korgan Merkez Yatılı Kız Kur'an Kursu” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, İl müftüsü Mürsel ÖZTÜRK, Korgan Kaymakamı Faruk Doğru, Çaybaşı Kaymakamı Ahmet Güldüren, Korgan belediye başkanı Tuncay Kiraz, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Irmaklı, Korgan ilçe müftüsü Ekrem Akmenşen, çevre ilçelerin müftüleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Yapımı tamamlanan “Korgan Merkez Kız Kur’an Kursu” açılış merasiminde Korgan ilçe müftüsü Ekrem Akmenşen, Korgan belediye Başkanı Tuncay Kiraz ve Korgan Kaymakamı Faruk Doğru birer konuşma yaparak Kur’an kursu bunasının yapımından duydukları memnuniyeti ifade ederek emeği geçenlere ve hayırseverlere teşekkür ettiler.

Müftü Öztürk, “Kur’an Hayatımızın Merkezinde Olmalıdır.”

Açılış merasiminde bir konuşma yapan il müftüsü Mürsel Öztürk, “Kur’an hayatımızın merkezinde olmalıdır. Her Müslüman dininin kutsal kitabını bilmeli, okumalı, anlamalı ve o kitabın hükümlerini hayatına yansıtmalıdır. Dinimizi mutlaka sahih kaynaklardan öğrenmeliyiz. İstismarcılardan ve tabiri caizse merdiven altı üretim eseri olan yanlış inanış ve yanlış bilgilerden kendimizi korumalıyız. İşte bunun içindir ki bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kur’an kursumuz Korgan ilçemizde çok önemli bir fonksiyon görecektir.” Dedi.

“Kur’an Öğrenmek İsteyene Her Türlü İmkân Mevcuttur”

Kur’an öğrenmek isteyen kardeşlerimiz için her türlü imkân mevcuttur diyen Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hayırsever kardeşlerimizin katkıları, ilçe müftümüz ve din görevlilerinin gayretleri ile ortaya konan bu güzide eser bundan böyle Allah’ın dinine hizmet edecek. Peygamber efendimiz “Sizin en hayırlılarınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” buyurmaktadır. Bu vesile ile şunu da ifade etmek isterim ki Kur’an öğrenmek isteyen dört yaşından doksan yaşına kadar her kardeşimize Kur’an öğretmek üzere müftülüklerimiz, din görevlilerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimiz hazır beklemektedir. Bütün kardeşlerimizi bu imkânı değerlendirip kutsal kitabımızı öğrenmeye bir kez daha davet ediyorum. Bu eserin yapımında emeği geçen arsayı bağışlayan hayırsever kardeşlerimiz başta olmak üzere, ilçe müftümüze, din görevlilerimize ayrıca destekleriyle bu binayı yükselten hayırsever Korgan halkına çok teşekkür ediyorum. Bu kursumuzda nice hafızların yetişmesini cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”

Konuşmaların ardından Fatsa Müftüsü Hüseyin Can’ın duası ile İl Müftüsü Mürsel Öztürk ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Kur’an kursu hizmete açıldı.