15.08.2017

2017 Yılında Ordudan 769 Kişi Hacca Gidiyor

İl müftüsü Mürsel Öztürk il müftülüğünce yürütülen hac ve umre hizmetleri konusunda bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Hac ve Umre hizmetlerini uzun yıllardan beri çok başarılı bir organizasyon ile yürüttüğünü ifade eden Öztürk,  hacı adaylarının müracaatlarının kabulünden, eğitimi ve kutsal topraklara uğurlanmasına kadar olan süreçte il müftülüğü olarak görev yaptıklarını belirtti.

Müftü Öztürk, Ordudan çeşitli unvanlarda 39 görevlinin ise Hac mevsimi boyunca kutsal topraklarda hacı adaylarına hizmet vermek üzere görevli olduklarını ifade etti.

Öztürk, ayrıca Hac mevsimi dışında umreye gitmek isteyen vatandaşların ise Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan umre turları kapsamında müracaatlarının alındığını bildirdi.

Hacca gitmek isteyenlerin kontenjan doğrultusunda kura ile belirlendiğinin altını çizen il müftüsü Öztürk, Ordu il genelinde müftülükçe yürütülen Hac hizmetleri ve Hacı adayı sayıları hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti:

‘Ordu il genelinde 2017 yılı için yeni kayıt yaptıran hacı adayı sayımız 3 bin altmış dokuz kişi ve Hacca gitmek üzere yıllar itibariyle müracaat edip sıra bekleyen toplam hacı adayı sayımız 16 bin yedi yüz otuz ikidir.

2017 yılı Hac organizasyonu kapsamında bu sene ordu ilinden 769 kişi Hacca gidecektir. Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız aldığı bir karar ile şehit ve gazi yakınlarını kurasız olarak Hacca götürmektedir. Bu sene ilimizden Hacca gidecek 769 kişinin arasında bu bağlamda 27 şehit ve gazi yakını bulunmaktadır.

Ordu ilinden üç kafile olarak Hacca gidecek olan hacı adaylarından ilk kafile 17 Ağustos Perşembe akşamı saat.23 te il müftülüğü bahçesinde düzenlenecek uğurlama merasiminin ardından 18 Ağustos Cuma günü saat. 04.55’te Ordu havalimanından Medine’ye hareket edecek. Son Hacı kafilesi ise 22 Ağustos Salı günü yine Ordu havalimanından saat.13.25’te Cidde havalimanı uçuşu ile Mekke’ye gidecek.

Kutsal topraklarda Hac görevlerini yerine getiren Hacılardan ilk kafile 21 Eylül Perşembe günü Ordu havalimanından ilimize dönüş yapacaktır.

Hacca gidecek olan hacı adayı kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyor, kabul olunmuş bir hac ile sağlık ve afiyet içerisinde tekrar ülkemize geri dönmelerini ve ailelerine kavuşmalarını niyaz ediyorum.’