04.08.2017

MÜFTÜ ÖZTÜRK KURBAN KONUSUNDA UYARDI

İl müftüsü Mürsel Öztürk yaklaşan kurban dolayısıyla kurban hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının uzun yıllardır vekâletle kurban organizasyonunu başarı ile yürüttüğünün altını çizen Öztürk ‘Diyanet İşleri başkanlığımız uzun zamandır hem yurt içinde hem de yurt dışında vekâlet yoluyla kurban kesimi organizasyonunu başarı ile yürütmektedir. Geçen yıl Diyanet işleri başkanlığımızın Türkiye Diyanet Vakfı eliyle yürüttüğü vekâlet yoluyla kurban kesimi kampanyasına hem yurt içi, hem de yurt dışında rekor seviyede bir katılım oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımız geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de yine Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile yurt dışında,  özellikle Afrika da, yurt içinde muhtelif yerlerde vekâlet yoluyla kurban kesimi organizasyonunu planlamıştır.’ Dedi.

2017 yılı için Türkiye Diyanet Vakfının belirlediği kurban bedelinin yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 600TL olduğunu belirten Öztürk, geçmiş yıllarda bu konuda büyük istismarların yaşandığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

‘Bu sene Türkiye Diyanet Vakfı yurt içi kurban bedeli 850 TL, kurbanlarını yurt dışında kestirmek isteyen kardeşlerimiz için ise yurt dışı kurban bedeli 600 TL olarak belirlendi. Vekalet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen kardeşlerimiz Türkiye Diyanet Vakfının internet sitesine girerek (http://bagis.diyanetvakfi.org.tr/) bizzat kendileri online bağışta bulunabilecekleri gibi, cami görevlilerimize, il ve ilçe müftülüklerimize ayrıca PTT şubelerine veya ilgili banka şubelerine müracaat ederek Türkiye Diyanet Vakfımıza vekaleten kurban bağış işlemlerini çok rahatça yapabilirler. Diyanet İşleri Başkanlığının da Müslümanları din konusunda aydınlatma ile ilgili anayasal bir görev ve sorumluluğu mevcuttur.  Bilindiği üzere kurban bir ibadettir, bu ibadetin mutlaka usulüne uygun yapılması gerekiyor. Geçmiş yıllarda çok acı tecrübeler yaşadık. Müslümanların vekâletlerini aldıkları halde kurbanlarını kesmeyen, hatta bunu başka amaçlarla sarf eden kuruluşların olduğuna şahit olduk. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı kardeşlerimiz arzu ettikleri takdirde kurbanlarının nerede, ne zaman, ne surette, kimler tarafından kesildiğini bilgi vermek suretiyle ulaşmakta ve bilgilendirmektedir.

Ordu ilimizde de bu kampanyamız başlatıldı. Kardeşlerimize vekâleten kurban kesme konusunda dikkatli olmalarını öneriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sorumluluğumuz çerçevesinde biz bu işi yapacağız. Ancak diğer vakıflar, kuruluşlar da vekâleten kurban bağışı için kendilerine gelecekler, güvenip, inanıyorlarsa ve bu işin gerçek olduğunu kabul ediyorlarsa sorumluluk kendilerine aittir. Ordu ilinde Türkiye Diyanet Vakfımıza 2014 yılında 777,  2015 yılında 1.258,  2016 yılında ise 1.403 Hisse kurban bağışı yapılmıştır. Bu sene hedefimiz ve arzumuz ise ordu ilimizde 2 bin kurban bağışı almaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene özellikle Afrika’da yoğunlaşıyor. Afrika’dan çok ilginç anılar bizlere ulaşmaktadır. Afrika’da ilk defa kurban vesilesi ile et ile karşılaşan kardeşlerimizin kesilen kurban etlerini öğütüp kuruttuklarını ve bunu yıl boyu kaşık ucu ile azar azar yediklerini öğreniyoruz.  Biz burada büyük bir nimet içerisindeyiz. Kurban konusunda özellikle Afrika’da ki bu faaliyetlere kardeşlerimizin katılmalarını arzu ediyoruz. Diyanet Vakfımız 1 Eylül Cuma gününe kadar kurban bağışlarını kabul etmeye devam edecektir. Biz diyanet olarak kurban işini yıllardır sorumluluk içerisinde layığı ile yaptığımıza inanıyoruz. Şimdiden kurban bayramınızın hayırlara vesile olmasını cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.’

Türkiye Diyanet Vakfına Yurt içi Ya da Yurt Dışı Vekaleten Kurban Bağışı Yapmak İçin Linki Tıklayınız

KURBAN BAĞIŞ İÇİN TIKLAYINIZ