24.07.2017

Müftü Öztürk Perşembe Yayla Camiinde Vaaz Verdi

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, il müftülüğünce yürütülen vaaz ve irşad hizmetleri kapsamında Aybastı Perşembe yaylasında bulunan Camide vaaz verdi.

İman, ibadet, sabır ve hakkı tavsiye etmeyi öğütleyen Asr suresine vaazında yer veren Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

‘Zaman bizim için gittiğinde bir daha asla geriye dönüşü olmayan çok kıymetli bir hazinedir. Vaktimizi Rabbimizin rızasını kazanacağımız işler ile geçirmeliyiz. İman, ibadet ile beslenmelidir. İbadet ile beslenmeyen iman meyvesi olmayan kuru dallardan farksız olur. Allah-ü Teâla’nın emirleri doğrultusunda salih ameller işlemeliyiz. Salih ameller hem dünyamızı cennete döndürür, hem de ahiret hayatımızı ebedi saadet yurduna döndürür.

Birbirimize Hakkı ve sabrı tavsiye edenlerden olmalıyız. Daima hakkın yanında yer almalı, hakkı savunmalıyız. Hakkı savunma noktasında uğrayacağımız sıkıntı ve belalara da sabretmeliyiz. Milletimiz 15 Temmuz gecesi uğradığı ihaneti işte bu hasletlerle kenetlenerek bir kahramanlık destanına dönüştürmüştür. Milletimizin kahraman evlatları Hakkı ayakta tutma mücadelesinde gelebilecek her türlü eza ve cefaya karşı birbirleriyle dayanışma içerisinde sabrederek 15 Temmuz gecesi dinimize, devletimize ve milletimize kasteden hainlere karşı göğsünü siper etmiştir.

İyilikte, güzel işlerde birbirimizle daima yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece Rabbimizin inayet ve yardımı üzerimizden eksik olmayacaktır’.

Vaazdan sonra caminin içerisini ve dış avlusunu dolduran cemaate öğle namazını kıldıran il müftüsü Mürsel Öztürk, öğle namazı için camiye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.