24.07.2017

Şehitleri Anma Ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Programı Yapıldı

Fatsa Müftülüğünce 15 Temmuz Destanı ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında Şehitleri Anma ve Kur’an-ı kerim ziyafeti programı gerçekleştirildi.

Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Milletler sadece sevinçlerini hatırlamakla değil, aynı zamanda üzüntülerini, kederlerini hatırlamakla da ayakta kalırlar. Onun için 15 Temmuz 2016’yı, bu ihaneti hiç unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

Türkiye’nin yakın tarihinin, önünün kesildiği bu ihanetlerle dolu olduğunu belirten Kurtulmuş, geçmiş dönemde yapılan darbelere ve bunun ardından ülkede yaşananlara dikkati çekti.

Kurtulmuş, 15 Temmuz 2016’nın, Anadolu topraklarının gördüğü en büyük, en kapsamlı, en hainane tezgâhlarla planlanmış bir darbe teşebbüsü olduğunu belirtti. Türkiye‘de yaşanan darbelerin içerisinde ilk kez 15 Temmuz’daki darbe girişiminde uçaklarla halkın üzerine bombalar atıldığını, helikopterlerden insanların üzerine ateş açıldığını anlattı.

“Bu ihaneti hiç unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadesini kullanan Kurtulmuş, “Milletler sadece sevinçlerini hatırlamakla değil, aynı zamanda üzüntülerini, kederlerini hatırlamakla da ayakta kalırlar. Onun için 15 Temmuz 2016’yı, bu ihaneti hiç unutmayacağız, unutturmayacağız.” diye konuştu.

Kurtulmuş, geçmişte nice kahramanlıklar yaşandığını anlatarak, “15 Temmuz’da tarihe altın harflerle yazılmış kahramanlık destanını unutturmayacağız. Bu, Türkiye‘nin şeref levhası olan tarihlerden birisidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Seddar Yavuz’unda bir konuşma yaptığı programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz,” konulu bir konuşma yaptı. Şehitlik ve gazilik kavramları üzerinde duran Ünal, Şehitliğin Peygamberlikten sonra insanın ulaşabileceği en büyük mertebe olduğunun altını çizdi.

Fatsa hükümet konağı önünde düzenlenen programa, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Milletvekili Ergün Taşçı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, il müftüsü Mürsel Öztürk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile din görevlileri ve çok sayıda Fatsalı katıldı.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ve davetli hafızlar, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler.

Program İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün yaptığı dua ile son buldu.