10.07.2017

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Mili Birlik Günü Dolayısıyla Bir Dizi Program İcra Edilecek

15 Temmuz’un sene-i devriyesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde yapılacak programlar hakkında müftülüklere bir genelge yollandı.

"Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara" şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinin sene-i devriyesinde tüm yurtta gerçekleştirilecek programların aşağıda belirtilen çerçevede yerine getirilmesi; yapılacak olan tüm programlarda 15 Temmuz sürecinin milletimiz ve özellikle gelecek nesiller nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir” denilen genelge doğrultusunda il Müftülüğünce Ordu il geneli için bir dizi program hazırlandı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1.Yıldönümü dolaysıyla Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili genelgesi ve Ordu Valiliğinin talimatları doğrultusunda İl Müftülüğünce hazırlanan Ordu İl genelinde icra edilecek programlar:

1-11 Temmuz Salı günü Orta caminde öğle namazından önce mevlit, Kur’an-ı Kerim ve dua programı.. ( Ayrıca her ilçe kendi merkezi camiinde aynı programı uygulayacaktır )

2-11-15 Temmuz tarihleri aralığında her akşam yatsı namazından önce Yalı Caminde saat: 21.30’da Kur’an-ı Kerim tilavet edilecek, o gün merkez Kur’an kursunda okunan hatmi-i şerif’in duası yapılacak. ( Ayrıca her ilçe kendi merkezi camiinde aynı programı uygulayacaktır)

3-14 Temmuz Cuma günü Ordu İlimizdeki bütün camilerimizde cumadan önce Diyanet İşleri Başkanlığının genelgesi ekinde gönderilen 60 dakikalık özel program uygulanacak. ( Altınordu İlçemizde cemaati en kalabalık olan 1- Ulu Cami 2- Orta Cami 3- Yeni Mahalle Cami 4- Bucak Mahalle Cami 5- Yalı Camide yapılacak olan programlara bizzat il müftüsü, müftü yardımcısı, ilçe müftüsü ve vaizler bizzat görev alacaklardır. )

4-14- Temmuz Cuma günü bütün camilerimizde özel hutbeler okunacaktır.

5- Temmuz Cuma günü saat 10.00’da İmam-Hatip Lisesi Camiinde ve Merkez Erkek Kur’an Kursunda yaz kurslarına katılan öğrenci ve velileri için başkanlığın genelgesi ekinde gönderilen özel program yapılacak. Ayrıca bu program bütün yaz kurslarında eş zamanlı olarak uygulanacak.

6-15 Temmuz Cumartesi günü gece saat: 00.13’te eş zamanlı olarak bütün camilerimizde sala verilecek. Camiler sabaha kadar açık tutulacak.

7-14-28 Temmuz aralığında tespit edilecek bir tarihte AKM’de İl Müftüsünün Başkanlığında “15 Temmuz Din ve Değerlerimiz” başlıklı panel gerçekleştirilecek.

Mürsel ÖZTÜRK

İl Müftüsü

Ordu Valiliğince Hazırlanan 1-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1. Yıldönümü Anma Programı İçin ekte bulunan dosyayaTıklayınız