08.10.2016

Müftü Kolukısaoğlundan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansı

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Ulubey müftülüğünce düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ programında bir konferans verdi.

Ulubey kültür merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa İl müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Ulubey ilçe müftüsü Hüseyin İspiroğlu, daire müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda diyanet işleri başkanlığınca camiler ve din görevlileri haftası için hazırlanan “cami ve kitap” konulu sinevizyon izlendi.

Programın açış konuşmasını yapan ilçe müftüsü Hüseyin İspiroğlu “Ulubey müftülüğü olarak bu hafta çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerimizden birisi de bu gün tertip ettiğimiz konferanstır. Konferansımıza konuşmacı olarak katılan il müftümüze teşekkür ederim” dedi.

Programda verdiği konferansa camiler ve din görevlileri haftasının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan il müftüsü Kolukısaoğlu “camiler ve din görevlileri haftasının asıl amacı camilerimizi yeniden asr-ı saadette ki konumuna kavuşturmaktır. Camilerimiz sadece gelenlerin namaz kıldığı mekânlar olmamalıdır. Aynı zamanda hayatımızın merkezi, bir ilim, irfan mektebi olarak ta işlevini yerine getirmelidir. Bu sebeple diyanet işleri başkanlığımızca bu sene bu hafta dolayısıyla farkındalık oluşturmak ve dikkatleri bu yöne çekmek amacıyla ana tema olarak ‘cami ve kitap medeniyeti’ seçilmiştir.

Konferansında 15 Temmuzda yaşananlara da değinen kolukısaoğlu cami ve cemaat kavramlarının istismar edildiğini belirterek ‘15 Temmuz hain kalkışmasını gerçekleştiren FETÖ terör örgütü kutsallarımızı istismar ederek hepimizi aldatmıştır. Bizleri Allah kardeş ilan etmiştir, bunun dışında İslam kardeşliğini öteleyen her hareket dinimize, birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize vurulmuş bir darbedir. Kardeşliğimizi, hepimizi Tevhid akidesi etrafında toplayan, cem eden, camide aynı safta omuz omuza bir arada bulunduran şuur ile yaşamalıyız” diye konuştu.

Hakikatin Sahibi yalnız Alah’tır…

Konferansında “hakikatin sahibi ne diyanet, ne şu stk, ne de cemaattir. hakikatin sahibi yalnız Allah'tır. Bunun Altını da bundan sonra 15 Temmuz'dan edinilen bir tecrübe ile kalın çizgilerle çizeceğiz” diyen Kolukısaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü.

“Hiçbir şekilde Kur’an ve sünnete uymadığı açıkça görülen şahısların söyledikleri ve yaptığı her işte mutlaka bir hikmet vardır anlayışı ile aklı kullanmamak FETÖ gibi örgütleri besleyen kaynaktır. . Rabbimiz kerim kitabımızda kime ve neye tabi olacağımızı açıkça beyan etmiştir. Ayeti kerimede ‘Ey iman edenler, Allah ve resulüne itaat edin’ diye emretmektedir. Bir başka ayeti kerimede ise ‘akıllarını kullanmayanları Allah onursuz murdar bir hayata mahkûm eder. Dolayısıyla zaten vahiy bize aklımızı kullanmayı öğretiyor” dedi.

Konferansında Cami ve kitap ilişkisinden de bahseden Kolukısaoğlu ‘bu kapsamda her camimizde imkânlar dâhilinde mutlaka bir kütüphane oluşturacağız. Camilerimizi yeniden hayatın merkezine koyan bir anlayışla hizmetlerimizi yürüteceğiz. Camilerimiz toplumun her derdinin, her müşkülatının çözüm merkezi konumuna gelmelidir” diyerek sözlerini sürdürdü.

Programın sonunda hizmet yılını tamamlayarak emekliye ayrılan din görevlilerine il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından hizmet teşekkür plaketi takdim edildi.