04.10.2016

Tashih-İ Huruf Okumak İçin Sınava Girdiler

İmam-müezzin ve kuran kursu öğreticilerinden oluşan 150 kişi "Tashih-i Huruf” kursuna seçilebilmek için sınava girdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Kuranı kerimi güzel okuma hizmet içi eğitim kurslarının yanında "Tashih-i Huruf" kursları da düzenleniyor.

Diyanet işleri başkanlığı Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezinde 6 ay süreyle düzenlenecek olan kursa ordu ilinden seçilecek 12 kursiyerin sınavı il müftülüğünde yapıldı. Kursiyer seçimi sınavı, Aşık kutlu eğitim merkezi eğitim görevlisi Osman Bostan’ın başkanlığında aynı eğitim merkezi müdürlüğü eğitim görevlisi İshak Karali ve Çaybaşı İlçe müftüsü Cevat Erişti ’den oluşan üç kişilik komisyon tarafından yapıldı.

"Tashih-i Huruf” kursuna Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip,  müezzin-kayyım unvanlarında kadrolu olarak fiilen çalışan ve adaylığı kalkmış olanların müracaatları kabul edildi.

Sınav komisyonu kursa katılmak isteyenlerin mülakat usulüyle Kur'an-ı Kerimi yüzüne ve ezber okuma becerisini, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyetini değerlendirmeye tabi tuttular. Sınav sonucunda yetmiş ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırası sınav komisyonunca belirlenecek.

Sınav sonunda kursa katılmaya hak kazanan ordudan 12 görevli Aşık Kutlu Eğitim Merkezinde 7 Kasımdan itibaren altı ay süreyle eğitime tabi tutulacaklar.