22.09.2016

Müftülükten 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları İçin Çağrı

Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen 4-6 yaş grubu Kur’an kursları için il müftülüğü ve Altınordu ilçe müftülüğünden kayıt çağrısı yapıldı.

4-6 yaş grubu Kur’an kursları için ilk dönem kayıtlarının 19 Eylül pazartesi günü başladığı ve 28 Eylül Çarşamba günü sona ereceği duyuruldu.

İlçe merkezlerinde açılan bu kurslara kayıt için çocuklarda sadece 48 ayı doldurmuş olma şartı arandığı, bunun dışında başkaca bir şartın bulunmadığı, velilerin ilçe müftülüklerine başvurmasının yeterli olacağı belirtildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu,  ordu il genelinde 4-6 yaş gurubu Kur’an kurslarına bu sene özel bir önem verdiklerini belirterek ‘geçtiğimiz günlerde ilçe müftülerimiz ile yaptığımız toplantıda aldığımız karar doğrultusunda bütün ilçelerimizde 4-6 yaş gurubu Kur’an kursu açılmasını kararlaştırdık. Bu konuda bütün müftülüklerimiz üzerlerine düşen görevi yerine getirecekler. Bu kurslarımızda eğitimler çocuklarımızın yaşlarına uygun şekilde alanında uzman ve yeterliliği olan öğreticiler tarafından verilecek. 4-6 yaş grubu kurslarımız aynı zamanda kreş niteliğinde hizmet veren kurslardır. Ben Orduluları bu kurslarımıza ilgi göstermeye ve çocuklarını kayıt yaptırmaya davet ediyorum’ şeklinde konuştu.

İl Merkezinde Kayıtlar Altınordu İlçe Müftülüğünce Alınıyor…

Altınordu ilçe müftülüğü 4-6 yaş grubu Kur’an kursları için kayıtları almaya başladı. 19 Eylül de başlayan kayıtlar 28 Eylüle kadar devam edecek. Altınordu müftülüğü tarafından ilk etapta İmam-Hatip Camii Kur’an kursunda 90 öğrenci kapasiteli 6 sınıf, Akyazı Camii Kur’an kursunda 60 öğrenci kapasiteli 4 sınıf olmak üzere 10 sınıf açılacak. Bu kurslarda eğitimler öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere verilecek. Altınordu ilçe müftülüğü yetkilileri öğrenci kayıtları için Orduluları bekliyor.