10.08.2016

Orduya Erdemli Gençlik Ziyareti

Diyanet İşleri Başkanlığının Avrupa ülkelerinde bulunan gurbetçi ailelerin çocuklarına yönelik olarak uyguladığı Erdemli Gençlik programı çerçevesinde 40 öğrenci il müftülüğünün misafiri olarak orduya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl yaz aylarında Avrupa’nın Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda gibi çeşitli ülkelerinden Erdemli Gençlik Programı kapsamında lise seviyesinde öğrencilerini Türkiye ye getirerek kamp yaptırmakta ve öğrencilere dini ve millî şuur almalarına yardımcı olmaktadır. Bu çerçevede il müftülüğünün misafiri olarak orduya gelen öğrenciler Orduyu gezdiler. Gezi boyunca Türkiye Diyanet Vakfı Ordu Şube temsilcisi Bünyamin Açıksöz’ün eşlik ettiği öğrenciler ilk olarak ordunun seyir terası Boztepe ye çıkarıldılar. Burada deniz ve ordu manzarası ile Boztepe den havalanan yamaç paraşütçülerini hayranlıkla izleyen öğrencilere orduda bulunan dünyanın üçüncü denize dolgu havalimanı hakkında da bilgiler verildi.

Öğrencilere uygulanan gezi programının sorumlusu Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Şube müdürü Hasan Mollaoğlu program ve gezi hakkında bilgiler verdi. Diyanet İşleri başkanlığının yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlara ve onların çocuklarına yönelik olarak çok ciddi eğitim programları düzenlediğini ifade eden Mollaoğlu ‘Diyanet İşleri Başkanlığımız yurt dışında yaşayan gurbetçileri yurttaşlarımızın çocuklarına yönelik çok ciddi eğitim projeleri hazırlamakta. Bu projelerimizden en önemlilerinden birisi uluslararası ilahiyat projemiz. Bu proje kapsamında liseyi bitiren öğrencilerimiz ülkemize getiriliyor ve burada çeşitli üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerinde öğretim görüyorlar.  Burada eğitim süreçlerini tamamladıktan sonra da geldikleri ülkelerde yine bizim vatandaşlarımıza, Avrupa’daki millet varlığımıza din hizmeti yürütüyorlar. Bunun dışında ise lisede okuyan gençlerimizi değerler eğitimi ve erdemli gençlik programı adı altında ülkemize getiriyoruz. Bu gençlerimizi Bursa da iki haftalık ciddi bir hızlandırılmış eğitime tabi tutuyoruz. Bu eğitimde gençlerimize dini bir şuur oluşturma gayreti içerisinde oluyoruz.  Bu eğitimden sonra yaptığımız gezi programı ile bu çocuklarımıza Anadolu coğrafyasını ve Türkiye cumhuriyeti devletinin genel olarak ruhunu onlara tarih şuuru vererek anlatmaya çalışıyoruz. Bizler bu gün ordu da erdemli gençlik programı kapsamında Almanya, Fransa, Belçika gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelmiş öğrencilerimiz ile il müftülüğümüzün misafiriyiz.  Ordu gezimizin ev sahibi olan il müftülüğümüzün mihmandarlığında gençlerimize orduyu tanıtıyoruz. Bu gezimize ilk önce söğüt Bilecik’ten başladık, arkasından iki gün şehzadeler şehri Amasya’da kaldık.  Buralarda çocuklarımıza özellikle Anadolu coğrafyasında İslam medeniyetinin doğuşu ile ilgili, orada şehzadelerimizin aldıkları eğitim ve şehzadelerin bulundukları yerlerde İslam medeniyetinin gelişimi konularında geziye katılan gençlerimizi bilgilendirmeye gayret ediyoruz.  Ordudan istikametimiz Trabzon olacak. Trabzon’da bilindiği gibi bir başka şehzadeler şehrimiz. Çocuklarımıza Anadolu coğrafyasında Anadolu Selçuklu devleti ve Osmanlı devleti ile birlikte başlayan tarih ruhunu ve şuurunu vermeyi amaçlıyoruz. Bu gün burada bizlere gösterdikleri misafirperverlik ve güzel ev sahiplikleri için ordu il müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.