22.07.2016

Eller Şehitlerimiz İçin Duaya Açıldı

Ülkemizin birliği, bütünlüğü, istiklal ve istikbali, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canlarını feda ederek şehadet mertebesine erişen aziz şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı.

Ordular Camilere Sığmadı…

15 Temmuz akşamı milletimizin ve devletimizin varlığını hedef alan hain terörist girişimi engellemek için giriştikleri mücadelede vatan, millet, mukaddesat ve demokrasi için canlarını feda eden şehitlerimiz bu gün Cuma namazından önce orduda bulunan bütün camilerde uygulanan bir program ile anıldı.

Ordu merkez Altınordu ilçesi Atik İbrahim Paşa (Orta) camide il müftülüğünce düzenlenen program da diyanet işleri başkanlığınca belirlenen surelerden oluşan Kur’an-ı kerim tilaveti cami görevlilerince gerçekleştirildi. Kuranı kerim tilavetinin yansıra cemaatin iştiraki ile tekbirler, salatü selamlar okundu.  Programın sonunda il müftüsü Mustafa kolukısaoğlu tarafından yapılan duaya orta camiyi dış avlusu ile birlikte dolduran Ordulular hep birlikte coşkulu âmin nidalarıyla eşlik ettiler.

Cuma Hutbesini Müftü Kolukısaoğlu İrad Etti.

Camiyi hınca hınç dolduran cemaate cuma hutbesi il Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından irad edildi. Hutbenin sonunda geçen ve müftü Kolukısaoğlu tarafından minberden okunan “Allah’ım! İzzetine sahip çıkmak için tanklara meydan okuyan bu millete zeval verme!

Asırlar boyunca mazlumların umudu olmuş, mağdurların yanında yer almış, muhacirlere kucak açmış bu milletin üzerinden rahmet ve nusretini eksik etme!

Umudumuzu ve huzurumuzu bozmak isteyenlere, topraklarımıza fesat tohumları ekmeye çalışanlara fırsat verme!

Dinimizin, devletimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici düşmanlardan bizleri halas eyle!

Biz, sırtımızı sana dayadık, sana güvendik, gücümüzü sana ettiğimiz imandan aldık, yıkılmamıza ve dağılmamıza izin verme Allah’ım!

Zalimlerin zulmüne rağmen bizi adaletten ve merhametten ayırma Allah’ım!

Kötülerin kötülüklerine rağmen bizi iyilikten ayırma Allah’ım!

İntikam hırsıyla adaletten şaşan, öfkesine kurban olup hakkaniyetten uzaklaşan, mağrur olup haddi aşan kullarından olmaktan sana sığınırız.

Sen, milletimizin bu soylu direnişini bir adalet ve hakkaniyet direnişi olarak muzaffer eyle!” dualarına Ordulular hep birlikte âminleriyle katıldılar.